Shop menü

MINDEN EDDIGINÉL NAGYOBB IPAD JÖHET, ÉS MACBOOK BABÉROKRA TÖRHET

Jövőre debütálhat az új méret, ami valószínűleg az iPad Pro termékvonalat erősíteheti tovább, de arról még megoszlanak a pletykák, hogy mekkora lesz a szerkezet.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Minden eddiginél nagyobb iPad jöhet, és MacBook babérokra törhet

Az Apple viszonylat ritkán szokott nagyobb újdonsággal előrukkolni, és ha ezt meg is teszi, azt jól átgondolja. Hiszen jó eséllyel több évre szóló döntést hoz, éppen azért, mert nem különösebben dinamikus a portfóliója. Pontosan tudja a vállalat, hogy így lehet a profitot maximalizálni.

Az iPad termékvonalon éppen most történt egy komolyabb változás, nyugdíjba ment a korábbi olcsóbb iPad, és az új eszköz már egy fokkal magasabb áron került bevetésre. De annak érdekében, hogy ennek a fejlesztése ne kerüljön túl sokba, az iPad Airnél használt alapokat vette használatba az Apple. Ezt pedig csak azért mondjuk most el, hogy érzékeltessük, mekkora dolog az, amikor az Apple egy tényleg teljesen új konstrukcióval áll elő, márpedig friss információk szerint erre készül.

Sorra hozzák le a híroldalak, hogy jöhet a 16 colos iPad. Viszont egyáltalán nem mernénk arra fogadni, hogy a nagyobb iPad tényleg 16 hüvelykes lesz. Az elmúlt időszakban, többször is felmerült az a hír, hogy az Apple dolgozik egy nagyobb iPaden. A The Information lap által közölt legfrissebb pletyka valóban 16 hüvelykes képátlóval szerelt táblagépről szól, de igazából lassan nincs olyan Apple-höz közel álló tippster, aki még nem hintett el erről valamilyen adatot.

Galéria megnyitása

Elsőként Mark Gurman beszélt erről még tavaly nyáron, és akkor az általában eléggé jól értesült szakember azt mondta, hogy 14 és 15 col körüli méretben jöhet a masina. Hozzátette, hogy az Apple mérnökei többféle méretet is tesztelnek, és még maguk sem tudták pontosan, hogy mi lesz a végső befutó. Ross Young pedig júniusban arról számolt be, hogy 14,1 colos iPaddel állhat elő a vállalat, és Mini-LED technológiás kijelzőt használ majd a gépezet.

Most először merült fel a hatalmas, 16 colos kivitel, de könnyen lehet, hogy az Apple végül tényleg ennyire nagy tablettel fog előrukkolni. Az egészen biztos, hogy amennyiben így lesz, egy jelentősebb vásárlói tábort elcsábíthat akár a MacBook közönségéből is. Hiszen az iPadOS és a kiegészítők már eddig is abba az irányba haladtak, hogy az iPad Pro modellek akár notebook helyett is kielégítsék az egyszerűbb felhasználói igényeket. Ma pedig már bizonyos munkafolyamatokban is tökéletesen helytállnak a prémium iPadek.

Galéria megnyitása

Egy 16 colos iPad Pro rendkívül nagy potenciával bírna, ha mellé pakolják az Apple Pencilt és egy hozzátervezett Magic Keyboardot, amire akár olyan kezelőszervek is felkerülhetnek, amiket korábban sosem láttunk az Apple-nél. Hiszen egy ekkora billentyűzeten hely már bőven lenne hely Touch Barnak vagy bármi egyéb extrának. Kreatív területen dolgozóknak az ekkora iPad Pro különösen izgalmas lehetőségeket nyújthatna.

Ez egyáltalán nem rossz az Apple számára, még ha elsőre úgy is hangzik. Igazából a vállalatnak nem különösebben számít, hogy iPadet vagy MacBookot ad el, sőt mi több, igazából az iPad kerül többe. A kiegészítőkkel együtt már sokkal nagyobb bevételre lehet szert tenni egy iPad Próval. A fejlesztők eleve azon dolgoznak, hogy az iPad esetében egy olyan élményt tudjanak nyújtani, ami közel áll a MacBookoknál tapasztalhatóhoz, miközben egy még egyszerűbben hordozható készüléket biztosítanak. Az új Stage Manager és minden egyéb fejlesztés a produktivitási képesség növelésére szolgál.

Galéria megnyitása

Ha valóban jön a 16 hüvelykes iPad, akkor egészen biztos, hogy az embereknek jó mélyen kell majd a zsebükbe nyúlni, ha meg akarják vásárolni. Jelenleg az iPad Pro 12,9 hüvelykes méretben 650 ezer forintos összegről indul.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére