Meredeken növekvő CPU és GPU eladásokra számíthat az AMD

A Computex 2019 alkalmával érkező termékek komoly lendületet adhatnak a szállítási és értékesítési mutatóknak.

Meredeken növekvő CPU és GPU eladásokra számíthat az AMD

Az AMD háza táján május folyamán fontos eseményekre kerül sor. Egyrészt a vállalat május elsején ünnepelheti alapításának 50. évfordulóját, amellyel kapcsolatban már beszédes idővonalat is láthattunk a hivatalos weboldalon, de ebben a hónapban esedékes számos új termék bemutatója is. Az persze egyelőre kérdéses, hogy májusban csak bejelentik-e őket, vagy ténylegesen megjelennek a boltok polcain – talán most nem is ez a legfontosabb. Az teljesen biztos, hogy nagyon komoly bejelentésekről lesz szó, ugyanis az AMD vezetője, Dr. Lisa Su tarthatja az első Ceo Keynote-ot, amire a show indulása előtt, május 27-én kerül sor. Vagyis akármit jelent be az AMD, azt egészen biztosan óriási figyelem övezi majd. Ahogy korábban már pedzegettük, jó eséllyel a harmadik generációs, ZEN 2 alapú RYZEN 3000-es sorozatú asztali processzorok, a NAVI architektúra köré épülő videokártyák és/vagy gyorsítókártyák, valamint a második generációs EPYC szerverprocesszorok rajtjáról lehet szó, plusz alighanem szó esik majd a következő generációs Threadripper modellekről is, amelyek valamikor a harmadik negyedév folyamán érkezhetnek. Sajnos a ZEN 2 alapú RYZEN APU egységek érkezésére egyelőre nem utal semmi, pedig alighanem rájuk is sokan kíváncsiak lennének.

Galéria megnyitása

A fentieket alátámasztják a DigiTimes iparági pletykái is, ugyanis a PC gyártók felől olyan információk jöttek, amelyek azt állítják, az év második felében felpörgeti a vállalat a CPU és GPU szállításokat, így a notebookokba, alaplapokba és szerverekbe szánt termékek forgalmának köszönhetően jelentősen növekedhet az AMD értékesítési teljesítménye, ami a bevétel és a profit növekedését vonja maga után. Mivel a Computex 2019 rajtjáig már csak alig 50 nap van hátra, és a gyártók ilyen közelség esetén már bőven tudnak az új termékek érkezéséről, hiszen fel kell készülniük a rajtra, erősen valószínű, hogy tényleg igazi termékdömpingre készül a cég.

Galéria megnyitása

Az AMD egyébként az előző év második fele óta sokat profitált abból, hogy az Intel processzorokból kisebb-nagyobb hiány alakult ki, hiszen ennek köszönhetően több OEM partner is kapcsolatba lépett a céggel, hogy megfelelő mennyiségben elérhető processzorai köré építhessenek különböző konfigurációkat. Ennek köszönhetően egyebek mellett az Acer, az ASUS, a Lenovo és a HP is közelebbi kapcsolatot ápol az AMD-vel, amiből 2019 második felében, az újabb termékek érkezésekor igencsak sokat profitálhat a cég – és partnerei is.

A processzor-üzletág mellett a GPU üzletág is nagy lendületet kapott az utóbbi időben, hiszen a Google a Stadia platform megalkotásánál az AMD professzionális szintű videokártyáit választotta. A NAVI érkezésével ez a lendület jelentősen fokozódhat, igaz, az új grafikus processzorok pontos képességeivel kapcsolatban egyelőre kevés konkrétum szivárgott ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap