Máris meglett az első bannolt Valorant csaló

Sajnos már árulják is a „segédprogramokat”.

Máris meglett az első bannolt Valorant csaló

A Riot Games nem véletlenül tartott nagyon a csalóktól. Amikor a játékot bejelentették tavaly, még semmit nem tudtunk szinte az egész címről, már azt nagyon hangsúlyozták, mennyire hihetetlenül komolyan veszik azt, hogy ne legyenek problémás játékosok.

Azóta mi is többször írtunk a biztonsági rendszerekről, például itt is. Az idők folyamán megtudhattuk, hogy rengeteg infót csak a szerver lát, a kliensgép nem, ezért nem tud a játékos „klasszikus” WH-t használni, ha nincs látótávolságban, illetve az egér és a játékban történő mozgást mesterséges intelligencia figyeli. 

A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően rengeteg játékos próbál bejutni a Valorant zárt bétájába és éppen ezért lehet kellemetlen, ha valakik máris jogosulatlan előnyökkel próbálkoznak. Márpedig erre is van példa. A játék programozók és anti-cheat csapat vezetője, Paul Camberlain egy elég csalódott hangvételű tweetet publikált, amiben bejelenti, hogy máris bannolniuk kellett egy játékosukat. Sőt, már több hasonló kitiltás van a láthatáron.

Remélte, hogy erre csak később kerül sor, de már készen állnak, hogy felvegyék a harcot. Az egyik csalót phantasy szúrta ki, fel is töltötte a klippeket a twitter fiókjára.

Az igazán szomorú hírrel viszont akkor találkoztam, amikor egy egyszerű kereséssel az első YouTube találatomnál egy olyan videó jött elő, ahol a csaló program készítője nagyban reklámozza letölthető csalását két különböző verzióban. A videó eredeti címe „FREE HACK FOR VALORANT! UNDETECTED CHEAT VALORANT!”, de lementettem a megosztó oldalról, mert valószínűleg pár napon belül törölve lesz a YouTube-ról.

Egy másik feltöltőnél már árazást is láthatunk. De ne higgye senki, hogy olcsó egy ilyen szolgáltatás. 300$ az ára, ha csak egyszer szeretnénk megvenni, de havi és heti előfizetést is választhat a vevő, 50$ illetve 25$ ellenében.

Ezekben a videókban jól látható, hogy megjelöli a rendszer a játékos számára, hol vannak a többiek és kényelmetlenül egyszerűen játszik helyettük a gép, hiszen automatikusan kiosztja nekik a fejlövéseket. A Riot az Apex Legends-hez hasonlóan szintén alkalmaz hardver bant, aminek köszönhetően a játékos hiába próbál másik fiókkal visszakapcsolódni, nem fog tudni, azonnal kitiltják újra. 

Utánanéztem, hogy egy cheat maker fórumon (nem linkelek, de Google első találat) mennyire veszik komolyan ezt a dolgot és mennyire nehezíti meg a dolgukat. A helyzet az, hogy ha valaki hardveres tiltást kap, akkor nehezen, de ki tudja kerülni, hogy újra ez történjen vele. Ehhez lényegében szét kell szednie a gépet, le kell formáznia a merevlemezeit, ram slotokat kell cserélnie és a teljes Windowst újratelepíteni és még ekkor sem biztos, hogy nem detektálja újra az anti-cheat rendszer, még akkor is, ha normálisan akar csak játszani. Sokszor az a költséges megoldás marad, hogy a gépet le kell cserélniük. Más esetben virtuális gépekkel próbálkoznak, de sokszor nem indulnak el így a játékok, vagy csak vállalhatatlan teljesítménnyel. Mivel ennyire „macerás” az egész, nem valószínű, hogy valaki újra próbálkozik, ha egyszer már elkapták.

Szomorú tehát látni, hogy tényleg több millió ember szeretne játszani a játékkal, erre pár **** máris azon van, hogy tönkretegye más játékát vagy nyerészkedjen a béna játékosokon. Reméljük a Riot tanul ezekből, tovább tudja fejleszteni a rendszert. Ha más nem, annyi jó hírünk van, hogy így felszabadul a helyük és a normális játékosok is beférnek a bétába.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap