Már a GeForce és a Titan sorozaton is elérhető a 30-bites színkezelés

Az Nvidia ezzel egy nagyon régóta életben lévő mesterséges korlátot oldott fel, aminek sokan fognak örülni.

Már a GeForce és a Titan sorozaton is elérhető a 30-bites színkezelés

Az Nvidia idén a SIGGRAPH alkalmával nem hozott új hardvert, de azért így sem maradtak újítások nélkül a vállalat partnerei és rajongói, ugyanis az Nvidia Studio Driver: Siggraph Edition érkezésével végre elérhetővé vált egy olyan funkció, amelyre nagyon régóta vágynak a GeForce és Titan sorozatú videokártyák tulajdonosai.

Mindössze arról van szó, hogy az említett videokártyák esetében az új Studio driver segítségével végre elérhetővé válik a 30 bites színmegjelenítés támogatása, amihez eddig professzionális szintű videokártyát kellett vásárolniuk az érdeklődőknek, amennyiben a különböző tartalomkészítő szoftverekben használni szerették volna. A 30-bites, azaz színkomponensenként 10-bites megjelenítés egyes esetekben kiemelten fontos lehet, így az ezt támogató alkalmazások – főként az OpenGL alapú szoftverek – használói joggal kérték a mesterséges korlátozás feloldását az elmúlt évek során, hiszen az AMD térfelén régóta elérhető a 30-bites színmegjelenítés, amit Nvidiás szemüvegen keresztül kissé fájó látni.

Galéria megnyitása

Az egyelőre nem világos, hogy ezt az újítást, amit egyebek mellett az Adobe Photoshop, a Magix Vegas Pro v17, az Autodesk Arnold, a Blender, a Cinema 4D, valamint az Octane Otoy Render egyaránt támogat, megkapja-e a normál GeForce sorozatú driver. Igazából ennek túl sok jelentősége talán nincs is, hiszen a Studio driver – ami eleinte Creator Ready minősítéssel érkezett – viszonylag gyakran frissül majd, alapjait pedig az aktuális GeForce driver adja, igaz, különbségek azért lesznek a kettő között. A Studio driver elsősorban a professzionális alkalmazások használóinak készült, ennek megfelelő optimalizációkkal, míg aki a legfrissebb játékok optimalizációira, illetve a gamereket célzó összes friss funkcióra vágyik, továbbra is választhatja a GeForce drivert.

A 431.70-es verziószámot viselő Studio driver szokás szerint most is a Pascal, illetve ennél frissebb videokártya generációkhoz használható, természetesen asztali és mobil szinten egyaránt, igaz, utóbbi esetben érdemes tájékozódni telepítés előtt az adott gyártó oldalán, mert a hivatalos driver nem minden konfigurációhoz passzol – van, ahol gyártói driverre van szükség. Természetesen a GeForce RTX Super sorozatú videokártyák mindegyikét támogatja a friss driver.

A csomag a hivatalos dokumentáció alapján tartalmazza az Nvidia PhysX rendszerszoftver 9.19.0218-as, valamint a GeForce Experience 3.19.0.107-es kiadását. Letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap