Már a 7 nm-es gyártástechnológia hozza a legtöbb bevételt a TSMC-nél

Ez a kijelentés persze még csak az elmúlt év negyedik negyedévére igaz, idővel viszont éves szinten is meghatározó bevételi forrássá válik az új csíkszélesség.

Már a 7 nm-es gyártástechnológia hozza a legtöbb bevételt a TSMC-nél

A TSMC-nél már hónapok óta munkába álltak a legmodernebb, 7 nm-es csíkszélességgel dolgozó gyártósorok, amelyekkel számos nagy és fontos piaci szereplőt szolgál ki a vállalat.

Galéria megnyitásaA legfejlettebb gyártástechnológia iránt a mobilszegmensben sokan érdeklődnek, ami nem is csoda, hiszen a tranzisztorsűrűséggel és energiahatékonysággal kapcsolatos előnyök e területen érvényesülhetnek legjobban, de ezzel együtt az asztali- és szerverpiacra szánt termékek is sokat profitálhatnak az újításból. Utóbbi két területen az AMD már alkalmazza a friss technológiát, gondoljunk csak a második generációs EPYC szerverprocesszorokra, a Radeon Instinct és Radeon VII sorozatú megoldásokra, vagy éppen a következő generációs RYZEN processzorokra.

Mivel a 7 nm-es csíkszélesség iránt egyre jobban érdeklődik a piac, illetve egyre többen építenek köré termékeket, így a bérgyártó egyre nagyobb árbevételt érhet el ezen a téren. Meglepő tény, hogy az elmúlt negyedév folyamán már a 7 nm-es gyártástechnológia termelte a legtöbb árbevételt, hiszen a teljes árbevétel 23%-át adta, ami nem hangzik rosszul.

Éves szinten még csak 10%-os részesedéssel bír a szóban forgó gyártástechnológia, de ez nem is túl nagy meglepetés, hiszen a termelés felfuttatását még csak június folyamán kezdték meg. Ezzel egy időben a korábbi, kevésbé fejlett gyártástechnológiák is sokat hoznak a konyhára, de idővel éves szinten is a 7 nm-es gyártástechnológia számíthat a legnagyobb népszerűségre, ahogy a megrendelések fokozódnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap