Magyarországon is elérhető lesz a YouTube Shorts

A TikTok riválisának kikiáltott szolgáltatás nem tud annyit, de szélesebb közönséget érhet el.

Magyarországon is elérhető lesz a YouTube Shorts

A TikTok indította el az egyik legnagyobb videós őrületet az elmúlt éveknek, és sokan próbálják követni azt a receptet, ami alapján a TikTok készült, és a YouTube számára a házi feladat eléggé jól sikerült. A Shorts már tavaly elindult, de eddig mi, magyarok például nem férhettünk hozzá teljesen.

Nézni már eddig is tudták a hazai felhasználók a Shorts felvételeket, készíteni azonban nem tudtak ilyeneket az emberek. 2020 szeptemberében tette elérhetővé a YouTube ezt az újítást, és eddig 26 országra terjesztette ki a teljes értékű támogatását. Fokozatosan növelte azoknak a helyeknek a számát, amiknél ez biztosított lesz, most viszont egyetlen lépéssel több mint 100 újabb országnak vált hozzáférhetővé minden funkció.

Galéria megnyitása

Ebbe a csoportba már Magyarország is belefért. Egészen pontosan szerdától lesz majd meg az a lehetősége a felhasználóknak, hogy létrehozzanak YoTube Shorts videókat azon felül, hogy megtekinthetik a mások által megosztott rövid videót tartalmakat.

Jelenleg egyébként még béta verzióban fut a YouTube Shorts, szóval könnyen elképzelhető, hogy furcsaságokkal, hibákkal találkozik az ember. Szerencsére információink szerint egyébként már eléggé megbízhatóan teljesít a funkció, de ha mégis lenne vele valami gond, akkor azt lehet jelenteni a készítők irányába.

Galéria megnyitása

Mivel egy ideje már elérhető a Shorts videók megtekintése, így a hazai tartalomkészítők már úgy férhetnek majd ehhez hozzá, hogy lesz elképzelésük arról, hogy miket lehet ennek a keretében megvalósítani. A Shorts közel sem nyújt annyi lehetőséget a felhasználók számára, mint a TikTok, de folyamatosan fejlődik, és a YouTube az eddig látottak alapján próbálja azt elérni, hogy minőségibb felvételek jelenjenek meg itt. És a cég szerint sikeres a fejlesztés, ugyanis mér 6,5 milliárd megtekintéssel büszkélkedhet ez.

Szinte bármilyen YouTube-on szereplő hanganyagot fel lehet majd használni a legfeljebb 1 perces hosszúságú videókhoz. De persze, aki nem szeretné ezt, annak lehetősége lesz tiltani az elérést. A Google minden fronton fejleszti az automatikus feliratozást, és a Shorts videóknál is lehetőség lesz már erre. Elsősorban az álló orientációban felvett videókra koncentrál a Shorts, és éppen ezért főleg a mobilos közönségre fókuszál a YouTube. A mozgóképeket lehet szűrőkkel színesíteni, de ezekből most még nincs sok, későbbre lehet szélesebb kínálatot várni.

Galéria megnyitása

A YouTube egyébként nem elsősorban arra utazik, hogy a Shorts révén alávágjon a TikToknak, ugyanis a brutális méretű felhasználói közössége adott. A szakemberek inkább azt szeretnék elérni, hogy akik a YouTube-on nézik a hosszabb videókat, azok utána a rövidebb felvételeket is átpörgessék, és ezáltal több időt töltsenek el a felületen.

Keresni is lehet majd a rövid felvéteknek a készítésével. „A Shorts a videók megtekintésének és készítésének új módját jelenti a YouTube-on, és a vállalat különböző módokat keres a Shorts videók monetizálására és az alkotók tartalomért való jutalmazására” – árulta el a YouTube. Az már biztos, hogy lesz egy YouTube Shorts Fund alap, amiből a videók finanszírozva lesznek majd 100 millió dollárból. Ezt az összeget 2022 végéig osztja majd le a vállalat.

A YouTube Shorts folyamatosan fejlődik, egyre több funkció lesz benne, és ahogy az látható, a „jutalmazási” rendszeren is dolgoznak az illetékesek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap