Kötelező frissíteni az Androidos eszközöket

Az Európai Unióban a gyártóknak minden népszerűbb tabletre és okostelefonra rendszeres frissítéseket kell szállítania. Egyelőre még nem az összes partnerét kötelezi erre a Google, de hamarosan ez is megváltozik.

Kötelező frissíteni az Androidos eszközöket

Friss információk szerint a Google minden gyártót kötelez a rendszeres biztonsági frissítések terjesztésére azoknál a termékeknél, amelyek kiemelt népszerűségnek örvendenek. A keresőóriás először az Európai Unióban köti ezt ki, de minden bizonnyal más régiókban is hasonló lesz a helyzet idővel.

Mint az ismeretes, a Google havonta kiad egy olyan biztonsági csomagot, ami a felmerülő sebezhetőségekre jelent gyógyírt. Ez általában csak néhány megabájtos méretű, de mégis meglehetősen kevés gyártó szokta átvenni, és a cégek, ha át is veszik, akkor sem minden eszközüknél alkalmazzák. Az Android esetében fragmentáció mindig is komoly problémát jelentett, és különösen akkor gond ez, ha a biztonságról van szó. Ezért dönthetett úgy a Google, hogy kötelezően előírja a vállalatok számára, hogy ha a főverziós frissítéseket nem is, legalább a biztonsági javításokat széles körben terjesszék. A hírt a The Verge szellőztette meg biztos információkra hivatkozva.

A szaklap által megszerzett belsős dokumentumok szerint a gyártóknak kettő évig kell a biztonsági frissítéseket garantálnia a 2018. január 31. után forgalomba került, és legalább 100 ezer darabszámban aktivált készülékeknél. A nyilvánosságra került szerződés szerint a gyártóknak a 75 százaléka már július 31-e óta kötelezett a frissítések terjesztése, 2019. január 31-től pedig már az összes vállalatnak meg kell majd ezt tennie a népszerű mobilok és tabletek esetében. Annyi könnyítés van, hogy nem minden hónapban kell ezeket átvenni, hanem az első évben legalább négy alkalommal, a második évre vonatkozóan pedig egyelőre nincs minimális frissítési szám meghatározva. (A cél az, hogy 90 napnál öregebb biztonsági csomag ne legyen egy évnél fiatalabb gépeken.)

Milyen következményei lehetnek annak, ha a Google partnere nem tesz eleget a szerződésben vállaltaknak? A keresőóriás elvileg akár meg is vonhatja az érintettektől az Android felhasználási lehetőségét, vagy legalábbis korlátozhatja a licencet addig, ameddig nincsen minden rendben, tehát amíg nem készül el a szükséges biztonsági frissítés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap