Shop menü

ITT A RAZER EDGE KÉZI KONZOL - ÉRDEKES SZERZET LETT, MEGLEPŐEN JÓ ÁRON

Inkább egy gamepaddal összecsomagolt mini táblagépről beszélhetünk egy speciális hardveres alappal, de egészen kellemes az árfekvése.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itt a Razer Edge kézi konzol - Érdekes szerzet lett, meglepően jó áron

A Razer korábban elhintette, hogy egy kézi konzol bevezetésén dolgozik, ami a Qualcomm direkt erre a célra tervezett rendszerchipjét fogja használni. Most pedig máris itt a kész termék, és bár minden nem derült ki róla, azért egészen érdekes megoldást kaptunk. Lényegében ez megint egy másabb felállás, mint amiket eddig láttunk.

A Nintendo Switch és a Steam Deck sikerét követően a Logitech előállt egy androidos hordozható konzollal, és arra lehetett számítani, hogy a Razer Edge arra fog hajazni leginkább. Ez így is lett, de valamelyest más iskolát követ. Egy kicsit olyan az Edge, mintha szimplán egy mobil lenne, amihez ad a gyártó gyárilag egy felszerelhető kontrollert. Lényegében erről van szó, de a szerkezet inkább egy táblagép, arról ugyanis nem esett szó, hogy lehetne vele telefonálni, legalábbis a klasszikus értelemben véve, mert például egy Zoom konferenciára már be tud lépni, Twitch videós stream is indítható róla.

Galéria megnyitása

A szerkezet egy 6,8 hüvelykes képernyőt kapott, ami 2400 x 1080 képpontos felbontással szolgál, tehát a legtöbb kézi konzolnál szebb gépet tud majd nyújtani. 144 Hz-es képfrissítéssel üzemel, de ennél is lényegesebb, hogy a panel AMOLED technológiás, szóval gazdag színvilággal tárul majd a játékosok elé, és kiváló kontraszt mellett fogja megeleveníteni a játékokat.

Galéria megnyitása

A masina a Qualcomm által fejlesztett Snapdragon G3x Gen 1 rendszerchipet kapta meg. Ezt eleve a Razerrel együtt fejlesztette a vállalat, tavaly decemberben leplezték le, és még más gyártó eszközével nem is hozták hírbe, szóval egyelőre exkluzív megoldásként tekinthetünk rá. Erről sokat amúgy nem lehet tudni, 3 GHz-es csúcsfrekvenciára képes, és egy nagyon hatékony Adreno IGP dolgozik benne. Az Edge kapott aktív léghűtést is, hogy a kitartó gyötrés se okozzon neki fejfájást.

Galéria megnyitása

A Logitech G Cloudnál az eddigiek alapján lényegesen komolyabb konstrukcióról beszélhetünk, és jelen állás szerint főleg az lesz az ellenfele. A szerkezet 8 GB-nyi rendszermemóriás kapott és 128 gigás tákapacitással rendelkezik. Ezek egyaránt lehetnének bőségesebbek is, viszont az árral kompenzálni fog a termék. Elérhető lesz 5G mobil hálózati modemmel, és anélkül is, szóval választható csak Wi-Fi-vel (Wi-Fi 6E). Az 5G-s kiszerelés a mmWave tartományt is ismeri, szóval ezen a ponton sem érheti szó a ház elejét.

Galéria megnyitása

Előre tekintenek a masina hangszórói, így nem okoz majd gondot, hogy be van fogva a Razer Kishi V2 Pro kontrollerbe. Semmi nem állja majd a hang útját. Sztereóban szól a szerkezet, a két szélén egyaránt van hangkeltő. A Kishi V2 Pro ugyanolyan kialakítású, mint a korábbi Kishi V2, vannak programozható gombjai is, mikrokapcsolókat használ és rendelkezik egy precíz D-paddal. De a Pro jelző extraként olyan dolgokat hoz, mint az integrált HyperSense haptikus visszajelzési rendszer, valamint a 3,5 millimétere Jack.

Galéria megnyitása

Az Android 12 fut a terméken, és képes lesz helyben futtatott játékokkal, és streaming szolgáltatásokkal is boldogulni. Az olyan megoldások, mint az Epic, az Xbox Cloud és az Nvidia GeForce Now szoftverek még előre is lesznek telepítve, de igazából annak sem lesz akadálya, hogy más opciókat is telepítsen az ember. A szoftveres oldalon rengeteg egyedi fejlesztés lesz azzal a céllal, hogy a játékosok még kellemesebb élményben részesülhessenek.  A konzol képes kezelni a kapcsolódó Bluetooth audió eszközöket, így játék közben az ember nem fogja zavarni a környezetét, miközben immerzív élményt kap.

Galéria megnyitása

A hordozható konzol felületét Gorilla Glass üveg védi, szóval remélhetőleg bírja majd a kiképzést a mindennapok során. Ezt úgy alakították, hogy eleve optimalizálva lett külső képernyők kiszolgálására, szóval gond nélkül lehet rákötni TV-t vagy nagyobb monitort is, nem feltétlenül kell az apró képernyőre fókuszálni a figyelmet. Rendelkezik az Edge előlapi kamerával, és jó minőségű mikrofonokkal is, ennek köszönhetően lehet vele videós bejelentkezéseket is indítani, de arról nem esett szó, hogy a kamera mit tud.

Galéria megnyitása

Az Edge egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátornak ad otthont, amivel lazább játékok mellett akár 10 órás üzemidő is elérhető. Mindennel együtt az Edge 400 grammnál egy hajszállal több, egészen pontosan 400,8 grammot nyom, ami azért nem kevés, de a jó fogási pontoknak és a kétkezes tartásnak köszönhetően állítólag nem fogja elfárasztani az emberek csuklóját kitartóbb nyomkodás mellett sem.

A Razer Edge annak ellenére, hogy látszólag egy csúcstempóra képes androidos eszköz, és még egy egészen remek gamepad is jár mellé, mindössze 400 dolláros árról indul. Tehát képes lesz felvenni a versenyt a többi hordozható konzollal árban is, nemcsak a képességeket tekintve. Hogy aztán ez a vonal mennyire lesz sikeres, azt most még nem lehet tudni, de az biztos, hogy aki eddig erre az útra lépett, az nem panaszkodott. Az 5G-s modell csak januárban jön, és most még az árát sem tudhattuk meg. Arról nem esett szó, hogy a Kishi V2 Pro magában megvásárolható lesz-e.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére