Ismét felkerült a Fortune 500 listára az AMD

Négy év kihagyás után tért vissza a meglehetősen komoly jelentőséggel bíró listára az AMD.

Ismét felkerült a Fortune 500 listára az AMD

Az AMD egészen 2015-ig szerepelt az előkelő Fortune 500-as listán, amelyen a világ 500 legnagyobb árbevétellel rendelkező cége kaphat helyet. Ez a felsorolás természetesen nem csak CPU és GPU fejlesztő, illetve gyártó vállalatokat, hanem félvezetőgyártókat, ingatlanokkal foglalkozó cégeket, valamint számos nagy világvállalatot is felvonultat, azaz meglehetősen széles palettán mozog a lista, már ami a tevékenységi köröket illeti.

Galéria megnyitása

A 2015-ös távozásra azért kerülhetett sor, mert a Bulldozer architektúra köré épülő processzorok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ami természetesen az eladásokon és az árbevételen is nagyon komoly nyomot hagyott. Szerencsére  2017-ben fordult a kocka, ugyanis megérkezett a ZEN architektúra, amelynek köszönhetően ismét fontos szereplővé léphetett elő az AMD a processzorpiacon: végre érdemben is versenyre kelhetett az Intel megoldásaival, igaz, az első lépéseket még kisebb botladozások tarkították.

Galéria megnyitása
Az elmúlt évek helyezései

Azóta sok-sok fontos fejlemény történt, megjelentek például a második generációs ZEN processzorok, valamint az EPYC szerverprocesszorok is elkezdtek teret hódítani maguknak. Rövidesen ismét új termékekkel veszi célba a vállalat a piacot, ugyanis érkeznek a ZEN 2 alapú EPYC szerverprocesszorok, a ZEN+ alapú második generációs asztali APU egységek, valamint a ZEN 2 architektúra köré épülő RYZEN 3000-es asztali processzorok is, amelyek újabb lendületet adhatnak a vállalatnak. És ez minden bizonnyal a pénzügyi teljesítményen, illetve a piaci részesedésen is meg fog látszani.

A Fortune 500-as listára visszatérő AMD négy év után most a 460. helyet szerezhette meg, vagyis nem a lista legvégén kullog, igaz, nem is a középmezőnyben. Az új termékeknek köszönhetően ez a helyezés fokozatosan javulhat majd. Érdekes adalék, hogy az Intel jelenleg a lista 43. helyét foglalja el, míg az Nvidia a 268., azaz mindketten jóval az AMD előtt járnak

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap