IGZO paneleket szállíthat a Sharp az új Nintendo konzolokhoz

Az már biztos, hogy a Nintendo használni fogja a Sharp IGZO paneljeit, az viszont még nem derült ki, pontosan mely termékek kapják meg – és mikor.

IGZO paneleket szállíthat a Sharp az új Nintendo konzolokhoz

A Nintendo háza táján hamarosan kisebb változások várhatóak, már ami a Switch kínálatot illeti, ugyanis a korábbi pletykák szerint érkezik egy Switch Lite névre keresztelt kézikonzol, ami a normál modellhez képest egy kisebb, mindössze 5,5 hüvelykes képátlójú kijelzőt kaphat. A kifejezetten kézi használatra tervezett Swicth Lite a normál modellel ellentétben már nem kínál Tabletop és TV módot, nem járnak hozzá Joy-Con kontrollerek, így sem HD rumble, sem IR Camra nem áll rendelkezésre.

Egy új Nvidia SoC viszont feltűnhet a fedélzetén, amely energiahatékonyabb lehet az aktuális megoldásoknál, így hozzájárulhat a hosszabb üzemidő eléréséhez, természetesen az akkumulátorkapacitás növelése nélkül. Ez 3-7 órás üzemidőt jelent a normál modell 2,5-6,5 órás üzemidejéhez, viszont a kijelző nem is 6,2, hanem csak 5,5 hüvelykes lesz, a felbontása viszont 1280 x 720 pixel marad. A Switch Lite várhatóan szeptember 20-án jelenik meg, ára pedig 200 dollár lesz. És utóbbi egyáltalán nem pletyka, hiszen az információ a hivatalos weboldalról származik.

Galéria megnyitásaÚgy tűnik, hogy a szóban forgó Switch Lite a Sharp IGZO paneltechnológiáját használhatja, ami jobb képminőséget és alacsonyabb energiafelhasználást is nyújt, ugyanis a Sharp ügyvezető alelnöke, Katsuaki Nomura elárulta a Wall Street Journal munkatársainak, hogy a vállalat IGZO kijelzőket szállít a Nintendónak. A pletykák szerint a normál Switch is frissülhet, így jó esély van rá, hogy az is megkapja az Nvidia legújabb SoC egységét, valamint a Sharp IGZO kijelzőjét is.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a Sharp által szállított kijelzők pontosan milyen paraméterekkel rendelkeznek, a Sharp illetékese ugyanis ezzel kapcsolatban nem szolgált részletesebb információkkal.

A Switch Lite szeptember 20-án már biztosan megjelenik, ezen napon pedig akár az új Switch is bemutatkozhat, de ez egyelőre nem több egyszerű tippnél. Utóbbit erősítheti az a tény, hogy az előbb említett hivatalos weboldalon megjelent egy MOD. HAC-001-01 jelölésű Nintendo Switch, ami 4,5-9 órányi üzemidőt nyújt, ez pedig a szokásos 2,6-6,5 órához képest igen szép előrelépés. A pletykák szerint egyébként az említett két modell mellett egyéb Switch modellek is megjelenhetnek a közeljövőben, ám ezekkel kapcsolatban egyelőre nincs bővebb információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap