Shop menü

HIBÁT TALÁLTAK, SZÜNETEL A WINDOWS 11 22H2 FRISSÍTŐCSOMAG TERJESZTÉSE

A GeForce videokártyával szerelt rendszereknél instabil teljesítményt, akadozást és lagot okoz a hiba, amelynek javítását már megkezdte a Microsoft. Erre a jelenségre az Nvidia egyébként már kiadott egy javítást, ami a jelek szerint működik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Hibát találtak, szünetel a Windows 11 22H2 frissítőcsomag terjesztése

A Microsoft Windows 11 operációs rendszerének első fontos frissítőcsomagja az elmúlt hónap végén vált elérhetővé a publikum számára, legfontosabb újításairól ebben az összefoglalóban számoltunk be. Az efféle frissítőcsomagok  a Windows Insider Program résztvevőinek és a Microsoft szakembereinek gondos tesztelése ellenére mindig tartalmaznak némi bugot, ezeket a megjelenést követő hetekben, illetve hónapokban javítják ki – ezért is érdemes kivárni a frissítőcsomag telepítésével. A Microsoft legutóbbi bejelentése szerint ezúttal is felbukkant egy hiba, ami az Nvidia GeForce sorozatú videokártyáival szerelt konfigurációkat érinti: ez a bug instabil teljesítményt és akadozásokat okoz a különböző játékok alatt, valamint lag is tapasztalható, és a processzor kihasználtsága is drámaian leesik, esetenként akár 5% környékére.

A panaszok hatására a Microsoft szakemberei a potenciálisan érintett konfigurációk esetében leállították a Windows 11 22H2 frissítőcsomag terjesztését annak érdekében, hogy azok a rendszerek, amelyek még nem kapták meg ezt a csomagot, megússzák a hiba kellemetlen következményeit. A vállalat szakemberei már dolgoznak a bug javításán, és a jelek szerint már azt is tudják, pontosan mi okozza azt.

Galéria megnyitása

Az eddigi vizsgálatok szerint arról van szó, hogy a GPU-intenzív alkalmazások és a játékok esetén a háttérben dolgozó rendszerfolyamatok egyike elindítja a hibakeresési folyamatot, ami igazából nem a konzumerpiaci felhasználók számára készült. Ez a hibakereső üzemmód aztán jelentős lassulást okoz a szoftverek futásában, ami akadozáshoz, illetve instabil teljesítményhez vezet a 22H2 frissítőcsomaggal rendelkező konfigurációk esetében.

A potenciálisan érintett rendszerekre tehát mindaddig nem jut el automatikusan a frissítőcsomag, míg el nem készül rá a Microsoft szakembereinek javítása, éppen ezért a manuális telepítést, illetve a Media Creation Tool használatát sem ajánlják, valamint a Windows Update-en belül sem érdemes kezdeményezni a frissítés azonnali letöltését. Azt sajnos egyelőre nem árulták el, nagyjából mennyi időt vehet igénybe a hiba kijavítása, az viszont biztos, hogy az Nvidia nemrégiben már kiadott egy friss GeForce Experience szoftververziót, ami a jelek szerint javítja a hibajelenséget. Amennyiben szorgalmasan telepítjük a friss GeForce drivereket, akkor ezt a frissítést már meg is kaptuk, ugyanis a GeForce Experience 3.26.0.131-es verziójától kezdve része a csomagnak a javítás, a legutóbbi driver pedig már a 3.26.0.154-es verzióval érkezik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére