Shop menü

HAJLÍTHATÓ OLED TELEVÍZIÓVAL RUKKOLT ELŐ AZ LG, ÍVELT ÉS SÍK MÓDBAN IS ÜZEMELHET

A hajlítható OLED képernyők az idei évben elkezdenek teret nyerni, rövid idő alatt a második ilyen termékről számolhatunk be.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hajlítható OLED televízióval rukkolt elő az LG, ívelt és sík módban is üzemelhet

Néhány napja jelent meg a hír, hogy a Corsair gamereknek készített egy olyan hajlítható monitort, ahol a felhasználó magának tudja állítani az ív mértékét. Most pedig az LG egy televízió köntösében rukkolt elő ilyen megoldással. Nem meglepő módon már a Corsair is egy LG panelt használt, szóval egy tőről fakad a két termék, de ettől függetlenül mindkettő nagyon érdekes, és nem lesznek egymásnak közvetlen riválisai.  

Az LG nagyon változatos OLED tévé kínálattal szolgál, de szó nincs arról, hogy a technológia elérte volna a lehetőségei határait. A jövőben például megjelenhetnek majd a feltekeredő kijelzők, de addig is, itt vannak azok, amiket meg lehet hajtani. Ívelt tévéről és monitorról valószínűleg már minden olvasónk hallott, de ezeket nem feltétlenül kedvelik az emberek, adott esetben csak néhány felhasználási módnál gondolják hasznosnak. Az LG pedig most bemutatta a világ első tévéjét, ahol nem kell választani az ívelt és a sík kialakítás között: ha kell, ívelt, ha kell, sík.

Galéria megnyitása

A Corsair monitorja és az LG tévéje között a hajlékonyság szempontjából a legfontosabb különbség, hogy míg a gamer monitort kézzel lehet meghajtani, addig az LG televíziójánál ezt a feladatot motorok végzik el. Nagyon furcsa lehet kézzel hajtogatni egy elképesztően drága kijelzőt, szóval még az is lehet, hogy valaki emiatt fogja inkább az LG megoldását választani. Hátránya ennek, hogy nem fokozatmentes, de valójában az LG 20 szintben léptethető rendszert alkotott, szóval ez is közel fokozatmentes benyomást kelt. 5 százalékonként lehet adagolni a hajlítást.

Galéria megnyitása

Ebben az esetben az ív maximális mértéke 900R lehet, míg a Corsair monitorja 800R sugarú kör ívét is fel tudta venni. Itt a kisebb érték jelenti a nagyobb mértékű ívet, de biztosak vagyunk abban, hogy az LG hajlékonyságát sem éri majd kritika. Az OLED Flex technológiás televízió az LX3 modelljelölést kapta és 42 hüvelykes az átlója. Az LG ugyan televízióként beszél a szerkezetről, de számos gamereknek ideális tulajdonságát emelte ki, és igazából ez a méret is inkább a játékosoknak szól.

Az LG egy ideje már sokat tesz azért, hogy a játékosok érdeklődését felkeltse, éppen ezért nagyon sokan vásárolják például konzolok mellé is az OLED technológiás televízióikat. A vállalat együtt dolgozik az Nvidiával és az AMD-vel, 120 Hz támogatást biztosít, és mivel OLED-ről van szó, nem igazán kell a klasszikus értelemben vett válaszidővel számolni. A G-Sync és a FreeSync mellett támogatott a VRR és az ALLM is.

Galéria megnyitása

Nyugodtan nézhet filmet az ember a barátjaival az LG OLED Flex LX3-on, majd a távirányítóval egy gombnyomásra behajlíthatja a panelt, és letelepedhet a képernyő elé játszani. 4K Ultra HD felbontású a készülék, de ez valószínűleg senkinek nem lesz meglepetés. Azt is képes lesz megoldani a szoftveres oldal révén, hogy 27 vagy 32 colos méretre levágja a képet, ha nem akar az ember az óriási 16:9-es felületen játszani, mert esetleg azt éppen kényelmetlennek érzi.

Támogatja majd a készülék a Multi View mód révén a különböző forrásokból érkező tartalmak párhuzamos megjelenítését osztott képernyőn. Lehetőség lesz arra is, hogy a kijelző egy részén játsszon a felhasználó, míg egy másik szekción YouTube videót nézzen, ami akár egy mobiltelefonról is lehet streamelve. Biztosítja a vállalat egyebek mellett a Twitch elérését is.

Galéria megnyitása

A készülék az α9 Gen 5 rendszerchipet használja, és felsorolhatatlan mennyiségű eljárást támogat képjavításra, a panel kímélésére és a hatékonyság javítására egyaránt. A tévé állványa is eléggé monitoros jellemzőkkel bír, nagy szabadság mellett lehet állítani, van lehetőség a magasságát szabályozni és a dőlése is állítható. 40 wattnyi hangszóró is került bele, megspékelve Dolby Atmos támogatással, és egyébként Dolby Vision is biztosított.

Halkan jegyezzük meg az újdonság kapcsán, hogy a Skyworth tavaly már leplezett le hajlítható tévét, szóval ezt az irányt azért nemcsak az LG választotta, hanem mások is erre mozdulhatnak el. A vállalat valószínűleg más partnerekkel is megosztja majd a technológiát és a termékét, így a következő hónapokban újabb hajlítható képernyők futhatnak be. Arról nem esett szó, hogy mennyibe fog kerülni az LG OLED Flex LX3, de valószínűleg rendkívül borsos ára lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére