Shop menü

GLOBÁLIS RAJTOT VETT A XIAOMI 13, A BUDS 4 PRO ÉS A WATCH S1 PRO

A Xiaomi elárasztja a nemzetközi piacokat a legjobb készülékeivel, és erről a Mobil Világkongresszuson számolt be.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Globális rajtot vett a Xiaomi 13, a Buds 4 Pro és a Watch S1 Pro

Az elmúlt hónapokban a Xiaomi több kiváló termékkel is előrukkolt, azonban ezeket eddig leginkább Kínában lehetett megvásárolni néhány egyéb ázsiai piactól eltekintve. Most azonban már arról szólnak a hírek, hogy végre egyebek mellett Európába is érkeznek ezek az eszközök. Ismerős mobilok és viselhető kiegészítők kerültek terítékre.

Galéria megnyitása

Xiaomi 13 széria

A Xiaomi 13 termékcsalád első két tagja, a 13 és a 13 Pro modell meglehetősen sokba fog kerülni Európában, persze az is tagadhatatlan, hogy ezek magas minőséget nyújtanak, és komoly riválist jelentenek a Galaxy S23 modellek számára. A Xiaomi 13 ajánlott fogyasztói ára az öreg kontinensen 1000 euróban lett meghatározva, míg a Xiaomi 13 Pro esetében már 1300 eurós összeg megfizetésére kell készülni.

Galéria megnyitása

Ezért a pénzért a Xiaomi 13 egy 6,36 hüvelykes, Full HD+ felbontású megjelenítőt vonultat fel, a 13 Pro pedig már egy Quad HD+ képernyőt használ, ezek egyaránt gondoskodnak a Dolby Vision támogatásról és a 120 Hz-es opcióról is. A páros tagjai akár 1900 nites csúcsfényre is képesek, Gorilla Glass védelemmel rendelkeznek, és persze AMOLED technológiát használnak. Az Android 13 operációs rendszert hozzák el a mobilok a MIUI 14 grafikus felhasználói felülettel, aminek szintén most került sor a globális bejelentésére.

Galéria megnyitása

32 MPixeles előlapi kamerával szolgálnak Xiaomi 13 széria tagjai, de csak Full HD videózásra képesek ezen a ponton. A főkamerával persze már 8K Ultra HD felvételek megörökítésére is képesek az eszközök, és akár 1920 FPS-es lassított videózást is tudnak. A 13 Pro modell három darab 50 MPixeles kamerával rendelkezik, a Xiaomi 13 pedig egy 50 MPixeles főkamera mellett egy 10 megapixeles egységet használ zoomolásnál, és 12 MPixeles szenzorra támaszkodik az ultraszéles látószögű egysége.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 8 Gen 2 chipet használó mobilokról van szó, a csúcsteljesítmény itt megkérdőjelezhetetlen. Akár 12 GB-nyi RAM-mal is szolgálhatnak az okostelefonok, a tárhely kapacitása pedig elérheti az 512 GB-ot. Európába az olcsóbb konfigurációkat nem tervezi bevetni a Xiaomi. Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 modul és persze 5G mobil hálózati modem is akad a fedélzeten, de műholdas üzenetküldési opció nincs.

Galéria megnyitása

Az okostelefonok rendelkeznek IP68 minősítéssel, bírni fogják a vizet, és ujjlenyomat-olvasó is van a kelléktárukban a képernyő alatt. A Xiaomi 13 Pro már 120 wattal tölthető, miközben a Xiaomi 13 is támogat 67 wattos eljárást, szóval a tempóra ott sem lehet panasz. A vezeték nélküli töltés is megoldott, és tudnak töltést megosztani is 10 wattal, ami kiemelkedően jó. Az akkumulátorok pedig 4820 és 4500 milliamperórás kapacitással szolgálnak. Részeletesebben a megjelenéskor írtunk a mobilokról.

Xiaomi Watch S1 Pro

A Watch S1 Pro okosóra a 300 eurós árával egy egészen jó ajánlatnak ígérkezik. Ez a készülék egy 1,47 hüvelykes AMOLED kijelzőt használ, amit lehet folyamatosan aktív módba is kapcsolni, így mindig jelezni fogja a legfontosabb információkat. Ezt a panelt már egy zafír kristályüveg védi. A kiegészítő a MIUI Watch OS rendszert használja széles alkalmazáskínálattal, de mégis hatékony működésre kihegyezve.

Galéria megnyitása

Rendelkezik a letisztult, elegáns, de mégis sportos okosóra pulzusmérővel, figyeli a véroxigénszintet, van benne többféle mozgási szenzor, nyomásérzékelő, és a hatékonyság érdekében még fény és viselés érzékelővel is rendelkezik. Több mint 100 sportmód van az elérhető opciók között, melyeknek egy részét kiemelkedő részletességgel tudja követni az óra. Sokféle funkció szolgál majd az óra testreszabására.

Galéria megnyitása

Rendelkezik hangaszóróval és mikrofonnal is a Watch S1 Pro, támogatja a digitális asszisztens szolgáltatások használatát, valamint a telefonálásra is lehetőséget nyújt a Bluetooth kapcsolat révén. Saját mobil hálózati modemmel nem rendelkezik, de van benne NFC chip, GPS vevő, Wi-Fi támogatás és persze Bluetooth modul is, szóval egyébként eléggé jól felszerelt ebből a szempontból, csak a 4G LTE-ről kell lemondani.

46 milliméteres a termék, ami azt jelenti, hogy azért a hölgyek számára nem ideális megoldásról van szó. A szíjat könnyen lehet rajta cserélni, és hordható bőrrel vagy szilikonnal is, a felhasználó pedig a megfelelő szélességben igazából olyan alternatív szíjat akaszt rá, amilyet csak szeretne. 5 ATM nyomást bír a Watch S1 Pro víz alatt, tehát strandolni gond nélkül lehet vele, de azért komolyabb vízi sportokhoz nem érdemes felvenni.

Galéria megnyitása

Egy töltéssel elmegy 14 napig az okosóra, és még nagyon komoly igénybevétel mellett sem fog lemerülni 10 napnál hamarabb. A hatékony működés itt nagyon fontos volt, a jó eredményhez pedig azért az is hozzájárul, hogy 500 mAh-s telepet sikerült a hátlap alá bezsúfolni. Tölteni pedig vezeték nélküli módon lehet a kiegészítőt, így akár egy Xiaomi 13 Pro hátára téve is táplálható.

Xiaomi Buds 4 Pro

A Buds 4 Pro a Xiaomi eddig legjobb fülhallgatója, és 250 euróba kerül, ami szerény összegnek egyáltalán nem nevezhető egy fülesért cserébe. De az eszköz egyebek mellett például 990 kbps-os LDAC kodeket (LHDC) is támogat, ami cseppet sem hétköznapi, és egy kiváló minőségű 11 milliméteres hangszórónak köszönhetően gondoskodik rendkívül jól kiegyensúlyozott hangzásról.

Lényeges a Buds 4 Pro esetében, hogy van egy kiváló zajszűrő is, ami 48 dB-es hatékonyságra képes, ez csaknem egyedülálló. Több mikrofont használ a rendszer a külső hanghatások felszámolására, plusz használható három különböző módban, akár „transzparens” viselkedésre is képes. A szélzajt is rendkívül jól tudja kiküszöbölni, több mint 30 km/h-s széllökések hanghatását is le tudja küzdeni.

Galéria megnyitása

A fülhallgató már Bluetooth 5.3 modult használ, ennek köszönhetően képes a magas hangminőség elérésére és a jó energiahatékonyságra egyaránt. Egy feltöltéssel akár 9 órán keresztül képes folyamatosan üzemelni, és a tokba épített akkumulátort is kihasználva 38 órás üzemidőt lehet belőle kihozni. Képes több eszközhöz kapcsolódni a vezeték nélküli fülhallgató, így egyszerre lehet használni okostelefonnal és például egy notebookkal is. Az eszközök között intelligensen tud váltani.

A könnyű, mindössze 5 grammos fülhallgató IP54 védelmet élvez, ami azt jelenti, hogy nem lesz probléma abból, ha esőben használja az ember, tehát nem gond, ha például futás közben elkapja az embert egy zivatar, vagy ráfolyik némi izzadtság. A 49,5 grammos tokon keresztül vezeték nélkül tölthető hírünk negyedik, és egyben utolsó alanya is, a Qi szabványt támogatja a Xiaomi Buds 4 Pro, amit egyébként nem szabad összekeverni a Redmi Buds 4 Próval.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére