Fizikai gombsorral és 5G-vel jön új BlackBerry

A következő generációs BB már nem a TCL-nél fog készülni, de az irány ígéretes lehet.

Fizikai gombsorral és 5G-vel jön új BlackBerry

Már egy ideje nem került a boltokba új BlackBerry okostelefon, de a márkát birtokló TCL korábban el is mondta, hogy már nem tervez ilyen újdonsággal előrukkolni. Most viszont változás jöhet ezen a fronton, de ez már nem a kínai vállalatnak az érdeme lesz, hanem egy új cég jelentette be, hogy friss fejlesztéssel készül.

A márkanév használati jogai az OnwardMobility-hez kerültek, miután sikeresen megegyezett a BlackBerry-vel. És bár egy fiatal startupról van szó, a partnere a gyártásban tapasztalt lesz, ugyanis a FIH Mobile fog felelni az eszközök előállításáért. A FIH a Foxconn Technology Group egyik leányvállalata, és több márka számára is készít okostelefonokat, méghozzá egyáltalán nem rossz minőségben.

Az OnwardMobility 2008-ban alakult, a gyökerei az Egyesült Államokból erednek, és főleg biztonsági megoldásokkal foglalkozó vállalkozásról van szó az okostelefonok kiszolgálására irányulóan. Peter Franklin irányítása alatt van jelenleg az OnwardMobility, aki korábban az Azure-on dolgozott a Microsoftnál, és részt vett a Zynga kötelékében a Farmville fejlesztésében is.

A TCL kapcsán még februárban tudhattuk meg, hogy nem lesz tovább, már egyáltalán nem készül okostelefont bemutatni a BlackBerry név alatt. És akkor el is mondtuk, hogy még nem érdemes teljesen temetni a márkát, mert jöhet valaki, aki felkarolja. Nem is kellett túl sok idő ahhoz, hogy valaki tényleg lecsapjon rá. De mi lesz most az irány?

Galéria megnyitása

A BlackBerry esetében a biztonság, a kényelmes használat és a modern technológiák alkalmazása mindig fontos volt, és ebbe az irányba indul el az OnwardMobility is. Egy olyan készülék megjelenésére számíthatunk, ami már 5G hálózati modemmel is fel lesz szerelve, hogy az új generációs hálózatokat is képes legyen meglovagolni. És, ami talán ennél is fontosabb, lesz a szerkezetnek fizikai billentyűzete.

Részleteket még nem lehet tudni arról, hogy milyen kialakítású terméken gondolkodhatunk, de egyáltalán nem lenne meglepő, ha valamilyen szétcsúsztatható formátumú megoldás kerülne bevetésre. De persze az sem kizárt, hogy a cég a hagyományosabb dizájnt fogja továbbörökíteni, és lesz felül egy kisebb érintőképernyő, alul pedig egy kényelmes gombsor.

A fejlesztéshez közel állók szavai alapján nem a nagyközönség lesz itt a célkeresztben elsősorban, hanem azok, akik számára a biztonság is kiemelkedően fontos. Az érzékeny adatokkal dolgozó hivatalnokok, tisztviselők számára lehet majd ideál az újkori BlackBerry okostelefon. A szerkezeten az Android fut majd, de a szoftveres környezet esetében minden bizonnyal igazán nagy hangsúlyt kap majd a biztonság.

Jelen állás szerint a kész termék csak 2021-ben kerülhet majd kereskedelmi forgalomba. Szóval egy ideig még mindenképpen várat magára. Viszont, ha megjelent, akkor elérhető lesz Észak-Amerikában és Európában is. Tehát talán Magyarországon is hozzá lehet majd jutni.

Bár az OnwardMobility nem oszlopos tagja a mobilpiacnak, de nagyon komoly támogatói vannak. A Nokiát például a HMD Global sikeresen tudta villámgyorsan visszavezetni az okostelefonos területre, pedig nulla tapasztalattal indult, de a készülékeit ugyanaz a FIH Mobile készítette, mint amelyik az OnwardMobility számára fogja a BlackBerry-ket gyártani. A szoftveres oldalon pedig a BlackBerry fejlesztései is bevetésre fognak kerülni, hiszen ezek továbbra is üzemelnek. Szóval mindenképpen érdemes bizakodónak lenni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap