Felbukkant az Intel 28 maggal rendelkező munkaállomás processzora

Az Intel Xeon W-3175X egy igazi nagyágyú, ami hatalmas teljesítménnyel áll a professzionális felhasználók rendelkezésére.

Felbukkant az Intel 28 maggal rendelkező munkaállomás processzora

Az Intel tegnap mutatta be első három kilencedik generációs Core sorozatú központi egységét, amelyek mellé egy új lapkakészlet, a Z390 is érkezik, de majd csak október 19-én. A rendezvény alkalmával előkerült az a munkaállomásokba szánt processzor is, amely eredetileg a szerverek piacáról szivárgott le annak érdekében, hogy az AMD Threadripper sorozata ellen harcba szállhasson. A szóban forgó termék LGA-3647-es processzorfoglalatba illeszkedik és a Xeon W-3175X típusjelzést viseli.

Galéria megnyitása

A 28 processzormaggal és 56 szállal felvértezett újdonság 3,1 GHz-es magórajelen ketyeg, de akár a 4,3 GHz-es boost órajelet is el tudja érni – attól függően, éppen hány szálat terhel az adott feladat. A csúcskategóriás processzorral szerelt platform összesen 68 PCI Express 3.0-s sávval gazdálkodik, amelyek közül 44-et a processzor, 24-et pedig a lapkakészlet kezel. A processzor egy hatcsatornás DDR4-es memóriavezérlőt kapott, ami akár 512 GB-nyi DDR4-2666 MHz-es rendszermemória kezelésére is képes, természetesen akár ECC támogatás mellett is. Az Intel Skylake-X architektúrájára épülő processzor cserébe elég magas, 255 wattos TDP kerettel dolgozik, így hűtéséhez mindenképpen valamiféle folyadékhűtő szettre lesz szükség. A bemutató alkalmával a jelek szerint egy 360 vagy 420 milliméteres hőleadó radiátorral szerelt szett tartotta kordában a processzor hőtermelését.

Galéria megnyitása

Az új processzorhoz az ASUS és a Gigabyte már egészen biztosan kiad legalább egy-egy alaplapot. Az ASUS térfelén a RoG Dominus Extreme foglal majd helyet, ami két darab 24-tűs ATX tápcsatlakozóval, valamint négy darab nyolctűs és két darab hattűs tápcsatlakozóval rendelkezik. Ennél az alaplapnál a 12 darab DDR4-es memóriafoglalat maximum 192 GB-nyi rendszermemória használatára ad módot. Az EEB formátumú alaplap négy darab PCI Express 3.0 x16-os slot segítségével négyutas SLI vagy CrossFireX rendszer építésére egyaránt lehetőséget ad. Az új alaplap fedélzetén RoG DIMM.2 slot is helyet kap, ami egy M.2-es PCIe 3.0 x4-es SSD alkalmazására ad lehetőséget. A PCH nagyméretű, ventilátorral ellátott hűtőt kap, amely alatt M.2-es slotok is lapulhatnak.

Galéria megnyitása

Az új processzor, illetve az új munkaállomás platform várhatóan december folyamán válhat elérhetővé kereskedelmi forgalomban. Árakról nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap