Ez akár a PSVR 2 irányítójának alapja is lehet

Ez akár a PSVR 2 irányítójának alapja is lehet

Egy-egy új technológia bevezetését természetesen komoly kutatás-fejlesztés előz meg, iilyenkor pedig a fejlesztők nyugodtan elengedhetik a saját fantáziájukat, hogy a lehető legjobb terméket tegyék le az asztalra.

Korábban már írtunk arról, hogy a PlayStation 5 VR rendszerének része lehet a DualSense kontroller, ami a belülről-kifelé követés vonalát képviselheti, magyarul külső kamera nélkül, a szemüvegbe épített érzékelőkkel együtt lesz VR kompatibilis. Viszont ez természetesen kevés a megfelelő VR élmények eléréséhez, szükség van speciális kontrollerre is ahhoz, hogy valóban élvezni lehessen a VR tér előnyeit. A Sony kutatói publikálták a saját megközelítésüket a kontroller és az ujjak követése kapcsán elért eredményeikkel.

A kísérleti vezérlő első ránézésre hasonlít a Valve Index kontrollerre, viszont ezt telerakták érzékelőkkel és ezután a több, különböző méretű kezű felhasználóval elkezdték optikai módszerrel tanítani a gépet. A gépi tanulás segítségével így a számítógép a legapróbb mozdulatokból is jó eséllyel kitalálja, hogy a felhasználó milyen mozdulatot kíván végrehajtani és leköveti azt.

A felhasználóknak szánt eszközökben általában a laborban használtaknál jóval kevesebb szenzor szokott lenni, viszont a tanított adatok a végfelhasználóknál is hasznosak lehetnek. Lehetséges, hogy a Sony a PSVR új generációjánál is használni fogja az itt kifejlesztett dolgokat. Erre szüksége is lenne, mert a PSVR irányítói rettenetesen elavultak a PC-s és a Questes vezérlőkhöz képest. 

Természetesen nem a Sony az egyetlen, akik a gépi tanulás rendszerével finomítják a technológiát, számtalan gyártó használja már ezt módszert. Az ujjkövetés nem csak a beleélésben segít, hanem a szociális alkalmazásokban, a nonverbális kommunikációnál jelent ég és föld különbséget.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap