Elkészült Android P utolsó előtti előzetes kiadása

Hamarosan bevetésre kész lesz az Android P. A fejlesztők már gőzerővel dolgozhatnak az új eszközökkel, de vannak még kisebb hibák, amiket javítani kell a megjelenésig.

Elkészült Android P utolsó előtti előzetes kiadása

A Google előrukkolt az Android P negyedik fejlesztői előzetes kiadásával, ami gyakorlatilag már a harmadik béta. A vállalat korábbi menetrendje alapján már csak egyetlen előzetes kiadás van hátra, és utána jöhet a végleges verzió. A Google annyit közölt a megjelenéssel kapcsolatban, hogy a harmadik negyedévre várható, szóval legkésőbb szeptemberig be fog futni.

Galéria megnyitása

A keresőóriás már az előző kiadásban véglegesítette az összes API-t és más alkalmazásfejlesztői eszközöket, ezúttal pedig főleg kisebb változásokra lehet számítani. Dave Burke, a fejlesztőcsapat vezetője úgy jellemezte az új verziót, hogy ez már egy korai megjelenésre jelölt (RC) operációs rendszer, és lassan szinte már minden tekintetben a végleges formáját mutatja. Sajnos részletes változáslistát nem közölt a Google a beszámolójában. „Az Android P Beta 3 magába foglalja a legfrissebb hibajavításokat és optimalizálásokat a stabilitásért és az összecsiszolt működésért a júliusi biztonsági frissítéssel.” – olvasható a friss blogbejegyzésben.Galéria megnyitása

A vállalat az alkalmazásfejlesztőkre koncentrál a harmadik béta érkezéséről szóló jelentésben. Kiderül a blogposztból, hogy most már minden eszköz megvan ahhoz, hogy a felhasználók tesztelni is tudják az Android P-vel érkező új lehetőségeket a programjaikban. Kipróbálható a multi-kamera támogatás, a kijelző bemetszés kezelés, a továbbfejlesztett értesítési rendszer működése és még sok más egyéb megoldás is ezeken felül.

A fejlesztők tehát szinte már csak a hibajavításokra koncentrálnak, és egyre kevesebb a megoldásra váró probléma a rendszerben, de azért még így is akadnak ismert gondok. Akik Talkback vagy más hasonló szolgáltatást használnak, azoknak több problémája is adódhat a rendszerrel. Arra is megvan az esély, hogy a felhasználók a megszokottnál gyengébb üzemidőt tapasztalnak. Az ablakkezelő lefagyhat, amikor lezárt kijelzőn érint meg egy értesítést a gép tulajdonosa. Vannak még problémák a grafikus felülettel is, a Pixeleken például navigálás közben szaggatással és rövid fagyással is szembesülhetnek az emberek. Esetenként a Bluetooth-on keresztül nem lesz stabil a zenelejátszás, ami az audioeszközök használata mellett a gépjárművekben is gondot jelenthet. A hívások is megszakadhatnak a várakoztatás használata miatt. Továbbá más egyéb ismert hibák is akadnak, szóval azért van még min dolgoznia a vállalat szakembereinek, mire végleg elkészül a rendszer. A tesztelőket egyébként arra kéri a Google, hogy minden felfedezett hibáról küldjenek visszajelzést annak érdekében, hogy az esetleg rejtve maradt hiányosságokat is ki tudják küszöbölni.

A Google részéről az Android P harmadik bétája a Pixel, a Pixel XL, a Pixel 2 és a Pixel 2 XL okostelefonokat érinti, ezekre a készülékekre azonnal elérhetővé vált a frissítés. Akik már korábbi előzetest használnak, azoknál OTA (Over-the-Air) jelentkezni fog az újdonság. Nem késlekedett továbbá az Essential Phone PH-1 esetében sem a friss fejlesztői előzetes, erre a mobilra is elérhető már a telepítő. Hamarosan pedig a Nokia, a OnePlus, a Xiaomi, az Oppo, a Sony és a Vivo is előrukkolhat ezzel az érintett készülékek esetében. (Természetesen az előzetes telepítése továbbra sem ajánlott elsődleges használatban levő okostelefonra.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap