Elérte az egy billió dollárt az Apple értéke

A cupertinói alakulat megállíthatatlannak tűnik a tőzsdén, és az értékpapírok alapján pillanatnyilag a legértékesebb vállalat a világon.

Elérte az egy billió dollárt az Apple értéke

Az Apple a világ első olyan technológiai vállalata, aminek a piaci kapitalizációja átlépte az 1 billió dollárt, tehát valamivel több mint 1 000 000 000 000 dollárt ért a részvényárfolyama alapján a hír születésekor. Egyetlen „papírt” 207,04 dollárért lehetett megvásárolni abban a pillanatban, amikor a vállalat értéke éppen átlépte a történelmi szintet, az új csúcs pedig 208,38 dollárnál volt a zárásig. (De a trendeket elnézve nem volna meglepő, ha a következő napokban ez még fentebb kúszna.)

Galéria megnyitása

Az Apple piaci értéke 2016 közepétől kezdve gyakorlatilag megállíthatatlanul ível felfelé, csak kisebb hullámvölgyek voltak az elmúlt két évben a tőzsdei pályafutásában, és most úgy tűnik, hogy ez a tendencia nem fog egyhamar megváltozni. Az új csúcs eléréséhez a harmadik pénzügyi negyedév eredménye szolgált katalizátorként. Bár nem volt kifogástalan a vállalat produkciója, ez is elegendő lett a befektetőknek. Az áprilistól júniusig tartó időszakban a cég nagyon szépen termelte a bevételt, a profitja meghaladta a 11 milliárd dollárt, de csak hajszálnyival fogyott több iPhone és iPad, mint tavaly, a Mac-ek értékesítése pedig jelentősen visszaesett.

Galéria megnyitása

Mindenesetre az Apple részvényeinek az értéke így is kilőtt a jelentés publikálását követően, és jelentős drágulás után olyan mérföldkövet ért el, ami korábban csak egyetlen vállalatnak sikerült a világon (PetroChina - 2007). Az Apple 2012-ben lett először a világ legnagyobb értékű vállalata, megelőzve a Microsoftot, jelenleg pedig az Amazon (884.01 milliárd) és az Alphabet (854,86 milliárd) követi a cupertinói alakulatot a tőzsdén.

Mit hozhat a jövő? Az borítékolható, hogy az Apple nem fog itt megállni, és idén még produkál majd növekedést, ha az új generációs iPhone-ok rendben elrajtolnak, valamint hasonlóan jó szereplést mutatnak be az utolsó két negyedévben is, mint a korábbi években. A vállalat értéke egyébként az év eleje óta több mint 20 százalékkal emelkedett, és egyes elemzők szerint akár az 1,3 milliárdot is elérheti belátható időn belül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap