Eladta 3,6 milliárd dollárnyi Nvidia résztvényét a SoftBank

Az Nvidia részvényárfolyama ennek ellenére felfelé tartó pályára állt.

Eladta 3,6 milliárd dollárnyi Nvidia résztvényét a SoftBank

Még december közepén röppent fel a pletyka, amely alapján úgy tűnt, az Nvidia egyik nagy részvényese, a japán SoftBank hamarosan eladhatja Nvidia részvényeit, ugyanis az árfolyam elég keményen bezuhant. Mivel a SoftBank az Nvidia egyik legnagyobb részvényese, így lépéseit nagy figyelem kíséri, nagy jelentősége van tehát annak, hogy dönt a vezetése.

Úgy tűnik, a pletyka megalapozott volt, ugyanis a SoftBank bejelentése szerint 2019. január 10-én valóban eladták Nvidia részvénycsomagjukat, amely 2018. december 31-i árfolyamon számolva mintegy 39,8 milliárd japán jent, azaz átszámítva kicsivel több, mint 3,6 milliárd dollárt ért. A döntés várható volt, hiszen az Nvidia részvények a kriptovaluta-lufi kidurranása után nagyon hamar elvesztették értéküknek több, mint 50%-át.

Galéria megnyitása

Hogy mi miatt gyengélkedik az Nvidia részvény-árfolyama? Egyrészt kriptovaluta-láz megszűnése miatt csökkenő videokártya-forgalom, másrészt az RTX 2000-es sorozatú videokártyák iránti közepes kereslet, harmadrészt pedig a romló kínai gazdasági helyzet miatt, ezek ugyanis komoly hatással vannak az Nvidia pénzügyi teljesítményére is. Az Nvidia legfrissebb előrejelzésében pont a felsorolt negatív hatások miatt 500 millió dollárral csökkentette a gamer hardverekből befolyó negyedéves bevétel várható mértékét, ami ismét aggodalommal tölthette el a befektetőket és a piacot.

A hír írásakor az Nvidia részvényárfolyama a január 29-i szakadék óta emelkedő trendet mutat: most éppen 153 dollárt ér egy részvény, vagyis a 2018. december 24-én tapasztalható 127,07 dolláros mélyponthoz képest mindenképpen javuló félben van az árfolyam. Kérdés, hogy ez a javuló tendencia meddig folytatódik.

A japán SoftBank egyébként más technológiai cégek esetében is rendelkezik befektetésekkel: vannak Uber, WeWork, ARM és Slack részvényei is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap