Egyszerűbb Windows 10-et telepíteni Raspberry Pi-re, mint valaha

Egy harmadik fél által készített segédprogram nyújt segítő jobbot a próbálkozóknak.

Egyszerűbb Windows 10-et telepíteni Raspberry Pi-re, mint valaha

A Raspberry Pi Alapítvány apró hobbi számítógépei nagy népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében, hiszen sokoldalú megoldásokról van szó, amelyek rengetegféle projekthez passzolnak: készíthetünk belőlük nagyon alap netezős PC-t, médialejátszót, okosotthon-vezérlőt, valamint IoT központot is – hogy csak pár példát említsünk. A Raspberry Pi sorozat egyes tagjaira egy ideje már a Windows 10 is elérhető, igaz, nem a teljes értékű x86-os változat, hiszen ARM alapú SoC egységgel dolgozó megoldásokról van szó – így csak a Windows 10 on ARM kiadást használhatjuk hozzájuk.

Galéria megnyitása
Raspberry 3 Model B

Egy vállalkozó szellemű fejlesztő jóvoltából sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb a Windows 10 on ARM változat telepítése, mint korábban volt, ugyanis rendelkezésre áll egy telepítő alkalmazás, ami minden szükséges beállítást és munkát elvégez, amire a telepítés alkalmával szükség lehet. Fontos azonban kiemelni, hogy a szoftver csak és kizárólag a Raspberry Pi sorozat 3-as változatát támogatja, azon belül is a B és B+ modelleket, hiszen a Windows 10 on ARM operációs rendszer jelenleg csak ezekre telepíthető.

Galéria megnyitása Egyszerű segédprogram, de sokaknak jöhet jól Az alkalmazás a GitHub-on található, ahonnan a szükséges Windows 10 ARM64 telepítőkészlet is letölthető, wim állomány formájában. Fontos megemlíteni azt is, hogy a telepítéshez olyan MicroSD memóriakártyát kell használni, amely rendelkezik A1 minősítéssel, vagyis használható alkalmazások futtatására – ezek a modellek jellemzően magasabb 4K-s véletlenszerű írási- és olvasási teljesítményt nyújtanak, pont azért, hogy az alkalmazásokat zökkenőmentesen futhassanak rajtuk. A telepítő készítéséhez szükséges még a Windows 10 legfrissebb kiadása is az adott konfiguráció esetében, valamint a .NET Framework 4.6.1-es változatát is érdemes beszerezni – utóbbi két feltétel rendszerint adott, ha folyamatosan frissülő Windows 10 operációs rendszert használunk.

A WoA telepítő legfrissebb változata itt található, a Core Package legújabb verziójáért pedig ide kell ellátogatni. Utóbbit a WoA telepítő Advanced fülén keresztül lehet importálni az „Import Core Package” gomb segítségével. Az Advanced fül a felső sorban található, szürke dizájnnal.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap