Betekintést nyerhettünk a Cyberpunk 2077 izgalmas világába

Trailert és gameplay videókat is kaptunk.

Betekintést nyerhettünk a Cyberpunk 2077 izgalmas világába

A CD Projekt RED megpróbálja enyhíteni a Cyberpunk 2077-ig esedékes várakozásokkal teli fájdalmas napokat, amire szükségük is van, mert nem mindenki fogadta kitörő boldogsággal, hogy a játék megjelenési dátuma a már csúsztatott szeptember helyett is november 19-re lett belőve.

A Night City Wire egy videósorozat lesz, ami időről-időre beszámol majd a játékot érintő fejleményekről és hírekről közvetlenül a fejlesztőktől. Ennek első részét pedig most publikálták.

Az anyag rögtön egy vadonatúj trailerrel kezdődött, ami már a játék teljes valóját mutatja be.

A trailer alapján az egész játék nagyon hangulatos lesz, de az igazság az, hogy ami a videóban látható volt, az csupán a Cyberpunk 2077 legelejéből pár darab kezdő küldetés.

Night City 6 teljesen különböző kerületből fog állni, és a Badlands nevű vidék fogja körbe ölelni. Játékosként Jackivel fogunk találkozni és ő lesz a társunk egy speciális örökéletet ígérő chip megszerzésében. A játék elején ki tudjuk majd választani a saját háttértörténetünket, ez alapján a prológus is változik, viszont a játék végéig ki fog hatni a döntésünk, ez alapján fog a város lakossága hozzánk viszonyulni, tehát érdemes megfontoltan karaktert készíteni.

A játékban többször lépünk majd kapcsolatba a Mox bandával. Ez egy olyan szervezet, ami Lizzie halála után alapult meg. Lizze egy olyan nő volt, aki a férfiakat és nőket egyaránt megvédte a bántalmazásoktól, a banda pedig az ő mentalitását viszi tovább.

A Badlands vidékét a Nomádok lakják, a játék pedig rengeteg izgalmas küldetést fog számunkra tartogatni, hogy jobban átélhessük ezt az utazó életformát, amit ez a terület nyújt majd.

Több trailerben is feltűntek mára ripperdoc-ok. Ők olyan sebészek, akik arra specializálódtak, hogy végtagokat vagy implantátumokat építsenek be az emberekbe vagy cseréljék ki azokat. A játék során többféle ripperdoc-kal kerülünk majd kapcsolatba, mindegyiknek más lesz a specialitása. Fontos, hogy velük is ki tudunk majd kapcsolatokat alakítani, sőt, többen közülük fontos részei lesznek a fő történet szállnak is.

Természetesen a műsor során megerősítették, hogy a játék bár Xbox One-ra és PS4-re érkezik, az Xbox Series X és PS5 is tudni fogja futtatni, nem kell majd újra megvásárolni.

A játékban lesz egy Braindance nevű „játékmód” is, amivel átélhetjük más emberek emlékeit. Ez rendkívül fontos része lesz a játéknak, szóval mindenképpen nagy öröm, hogy közelebbről is megismerhetjük az oktató módon keresztül. A most következő videó tehát már ennek a módnak a játékmenetét demonstrálja.

Miközben a Braindance-ben vagyunk, lehetőségünk van látni, érezni, hallani és szagolni a dolgokat, ezzel pedig új nyomokra bukkanhatunk, amire máshogyan nem lenne lehetőségünk.

A videóban az látható, hogy először átéljük az eseményeket, amit a főszereplőnk V elég valós eseményként él meg, majd utána átváltunk a „szerkesztő módba”, ahol már körbe nézhetünk magunk körül és elemezni tudjuk a környezetünket. Ilyenkor gyorsíthatjuk, lassíthatjuk vagy megállíthatjuk az időt. Így nem csak olyan dolgokat láthatunk, amire fel se figyeltünk volna, de ugyanez a részletesség igaz a hangokra is.

Mivel a lejátszás során nem láttuk, hogy ki ölte meg a memória gazdáját, muszáj lesz nekünk kideríteni a Braindance során megtanult módszerekkel, például a biztonsági kamerák elemzésével.

Kiderült az is, hogy a Trigger gondozásában anime adaptációt kap a játék, erről részletesen itt lehet olvasni.

A játék Xbox One-ra, PS4-re és PC-re érkezik november 19-én.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap