Shop menü

EGY 144 HZ-ES ÉS EGY 240 HZ-ES GAMER MONITORT MUTATOTT BE A CORSAIR, HDMI 2.1-ES PORTOKKAL

A vállalat első gamer monitorokat tartalmazó sorozata két új taggal bővült, így már három modellt számlál.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Egy 144 Hz-es és egy 240 Hz-es gamer monitort mutatott be a Corsair, HDMI 2.1-es portokkal

A Corsair tavaly ősszel lépett be a gamer monitorok szegmensébe, ahol a Xeneon sorozat tagjaival próbálja rabul ejteni a játékosok szívét. Első körben csak egyetlen modell foglalt helyet a kínálatban, ám a minap bővült a sorozat, így most már két új 31,5 hüvelykes példány is jelen van a fedélzeten, amelyek eltérő felhasználói igényekre készültek. A Xeneon 32UHD144 azokat veszi célba, akik inkább a nagy felbontást részesítik előnyben, míg a Xeneon 32QHD240 már a magasabb képfrissítési vágyókra fókuszál.

Az új monitorok közül a Xeneon 32UHD144 esetében a 31,5 hüvelykes Fast IPS panel 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemel, amihez 144 Hz-es maximális képfrissítési ráta társul. A kijelzőt két HDMI 2.1-es, egy DisplayPort 1.4-es, valamint egy USB-C porton keresztül lehet megtölteni tartalommal, és a jelek szerint a kétportos USB 3.1-es hub csatlakoztatásához is rendelkezésre áll egy USB-C port, ám ezen a téren a tájékoztatás nem egyértelmű. A sort egy 3,5 milliméteres fejhallgató kimenet zárja

A Xeneon 32QHD240 már egy 2560 x 1440 pixeles natív felbontású Fast IPS panelt kapott, ami ugyanúgy 31,5 hüvelykes képátlóval rendelkezik, mint fentebb említett társa, ám a maximális képfrissítési ráta ezúttal 240 Hz. A videó bemenetek között a hivatalos weboldal szerint itt is két darab HDMI 2.1-es, egy DispalyPort 1.4-es, valamint egy USB-C port áll rendelkezésre, plusz a kétporos USB 3.1-es hubhoz is tartozik egy USB-C uplink, és a 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó is része a kínálatnak. Érdekesség, hogy a gyártó hivatalos közleménye a HDMI port esetében a 2.0-s szabványt említi, míg a hivatalos weboldalon már HDMI 2.1-es videó bemenetekről van szó, ahogy az a lenti képen is látható.

Galéria megnyitása

Közös tulajdonság a két új monitor esetében, hogy mindketten rendelkeznek AMD FreeSync Premium és Nvidia G-Sync Compatible támogatással, valamint a Vesa DisplayHDR 600-as tanúsítványt is kiérdemelték. A panelek 178 fokos betekintési szögekkel és 1 ezredmásodperces (MPRT) válaszidővel dolgoznak, igaz, utóbbi csak akkor érhető el, ha az OSD-n belül a „Fastest” beállítást választjuk.

További közös tulajdonság a Quantum Dot technológia alkalmazása, amelynek jóvoltából mindkét monitor 100%-os sRGB és AdobeRGB, valamint 98%-os DCI-P3 lefedettséggel rendelkezik, vagyis papíron rendkívül jó színhűséggel büszkélkedhetnek. Pixelgarancia terén a Corsair filozófiája szerint cserélhető a monitor, ha egy vagy több hibás és fényes pixel látható a panelen, vagy akkor is, ha hat vagy több fekete szubpixel tarkítja a kijelzőt.

A gyári állvány a 32UHD144 esetében a kijelző döntésére (-5/+25 fok), elforgatására, valamint magasságának állítására ad módot (0-110 mm). A 32QHD144 már szerényebb állványt kapott, aminek a talpa sem olyan exkluzív, mint nagyobb testvéréé, így most a kijelző döntése a -5/20 fok közötti tartományon belül működik, a magasságállítás pedig a 0-68 milliméter közötti tartományban mozog. VESA 100 támogatás természetesen mindkét esetben elérhető, valamint mindkét modellhez jár a Corsair kábelmenedzsment-funkciója, a RapidRoute, ami segít a vezetékek hatékony elrendezésében. A kijelző körül mindkét esetben vékony a káva, ami kedvez a több monitorból álló megjelenítő rendszerek építőinek.

A Corsair két friss terméke közül a 32UHD144 ára 999 dollár lesz, ha kérjük az állványt is, állvány nélkül azonban 899 dollárért is hazavihető a termék, ha rögtön flexibilis karra vagy fali konzolra szerelnénk inkább. A 32QHD240 esetében 699 dollár az alap listaár, állvány nélkül viszont 649 dollárért is elérhető lesz a termék. Az állvány nélküli opció mindenképpen pozitívum lehet mindazok számára, akik amúgy is saját állványt, kart, vagy éppen konzolt használnának, hiszen nekik nem kell feleslegesen megvásárolniuk a gyári állványt. Az új monitorokra 3 év jótállást vállal a Corsair.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére