Csalódást keltő a Galaxy Z Flip rugalmas üveg védőrétege

A Samsung által felvonultatott, nagy hangsúlyt kapó fejlesztése sokkal inkább műanyagos érzést keltő, mint üvegszerű.

Csalódást keltő a Galaxy Z Flip rugalmas üveg védőrétege

A Samsung az elmúlt héten mutatta be a Galaxy Z Flip okostelefont, és máris vannak, akik beható vizsgálatnak vetették alá a készüléket, és elsősorban a megjelenítőt, ami itt egyértelműen középponti szerepet tölt be. A vállalat az UTG üveget nagy lelkesedéssel vezette fel, de az első beszámolók szerint ez sajnos kevésbé izgalmas újítás a mostani állapotában, mint amilyennek elsőre hangzott.

Galéria megnyitása

Zack Nelson, a JerryRigEverything YouTube csatorna üzemeltetője hamar megállapította, hogy a Samsung által a Galaxy Z Flipnél először bevetett Ultra Thin Glass igazából nem az üveghez, hanem a műanyagokhoz áll közelebb. Legalábbis, ami a viselkedését illeti. Nelson a vizsgálatai során arra jutott, hogy lényegében ugyanúgy karcolódik ez a felület, minta tiszta plasztik volna.

A Mohs skála kettes szintjét sem bírta már látható nyomok nélkül elviselni az „üveg”, a hármas keménységű eszköz pedig eléggé mély nyomot hagyott rajta. Pedig az üvegeknek illene az 5-6-os keménységi szintig bírnia, szóval itt azonnal nyilvánvaló lett, hogy ez továbbra is közel áll a Galaxy Foldhoz, és plasztikszerűen fog viselkedni. Ennek megfelelően pedig például egy erősebb körmös nyomás is ott maradhat rajta egy ideig.

Egy másik szakember a PBKreviews-nál nekilátott felboncolni a Galaxy Z Flipet, és a szétszedést kellő alapossággal végezte el, ennek köszönhetően pedig nagyjából lehet látni, hogyan is néz ki az Ultra Thin Glass felépítése. Elsőre a kijelző kibontásánál úgy tűnt, hogy sima műanyag felület óvja, de kiderült, hogy a vékony plasztik alatt van egy még sokkal vékonyabb üveg rész, ami ténylegesen üveg, és úgy is törik a durva boncolgatásra reagálva, mint az üveg.

Mivel nagyon vékony üvegrétegről van szó, így a szilánkok szinte selymes tapintásúak, nem okoznak problémát a bőrnek törés esetén. És mivel egy jóval vastagabb műanyagréteg alá került ez a felület, így normál használatban az üveg és a felhasználó ujja igazából nem is érintkezik. Nem kell attól sem tartani, hogy egy törött képernyő bármilyen sérülést okozhat, mert a vizsgálat során nyilvánvalóvá vált, hogy a képernyő aligha fog egyszerűen elrepedni.

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy az UTG felépítése rétegelt lesz, hogy a leheletnyi vékonyságú üveg ne törjön el a hajlítás közben. A Samsung viszont ezt már nem annyira hangsúlyozta, de egyébként megjegyezte. A tesztek egyértelműen azt bizonyítják, hogy felülről továbbra is műanyaggal borított kijelző, és bár valóban tartalmaz a struktúrája rugalmas üveget is, az hihetetlenül vékony, és nem sok hatása van a használat szempontjából.

A Samsung ezzel együtt is arra számít, hogy a Galaxy Z Flip már sokkal sikeresebb lesz, mint a Galaxy Fold volt, és ennek a konstrukciónak már nem lesznek váratlan problémái. A Galaxy Z Fold hazánkban 536 ezer forintos összegért vásárolható meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap