Bemutatkoztak a vPro támogatással rendelkező Intel Comet Lake processzorok

A vPro funkció a jelek szerint most már nem csak a Qx70-es sorozatú lapkakészletekre korlátozódik, hanem az összes 400-as sorozatú lapkakészlettel használható lesz, így szélesebb körben válhat elérhetővé, mint a korábbi megoldások.

Bemutatkoztak a vPro támogatással rendelkező Intel Comet Lake processzorok

Az Intel lerántotta a leplet legújabb vPro támogatással ellátott Comet Lake sorozatú központi egységeiről, amelyek a Comet Lake-S, a Comet Lake-H és a Comet Lake-U szériában foglalnak helyet. Mindegyik újdonság része az Intel Stable IT Platform Program részének, így egyebek mellett Intel Hardware Shield biztonsági funkció, illetve Intel Endpoint Management Assistant szolgáltatás is jár hozzájuk – előbbi extra biztonsági réteget nyújt, míg utóbbi a menedzselhetőségben segít.

Galéria megnyitása

Ahogy az várható volt, asztali fronton 10 magig, mobil fronton pedig 8 magig skálázódik a kínálat, csak úgy, mint a normál modellek esetében. Fontos változás viszont, hogy a jelek szerint minden 400-as sorozatú lapkakészlet képes lesz kezelni a vPro támogatással ellátott processzorokat, azaz nem kell hozzájuk Qx70 sorozatú alaplap, mint korábban, ez pedig igencsak üdvözlendő paradigmaváltás.

Változás viszont, hogy most már nem a Core i3-as, hanem a Core i5-ös szintnél ér véget a vPro kínálat, vagyis Core i3-as sorozatú megoldást sajnos nem találni a felhozatalban – a miértre sajnos nincs magyarázat.

Galéria megnyitása

Érdekesség viszont, hogy az új generáció esetében a Microsoft és az Intel együttműködött a fejlesztés során, így egyebek mellett AI gyorsítással dolgozó kutató algoritmusok is rendelkezésre állnak, amelyek a GPU-n futnak, feladatuk pedig az, hogy a biztonságos területeket érő támadásokat azonsítsák.

A RollBack BIOS funkció szintén fejlődött, ugyanis új hardver komponensekkel segítik a biztonságos visszaállást az előző biztonságos változatra, ha szükséges. Amennyiben abban a BIOS-ban is ugyanaz a hiba biztosít támadási lehetőséget, akkor az új elemek, amelyek a ring 0 alatt üzemelnek, képesek lesznek letiltani a mag azon részeit, amelyek támadhatóak.

Galéria megnyitása

A vPro sorozatú processzorok az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán jelenhetnek meg a partnerek kínálatában, ám a konkrét rendszerekkel, illetve a konkrét megjelenési időpontokkal kapcsolatban egyelőre nincs információ. A vPro kínálatban egyébként a frissen bemutatott Xeon W-1200-as sorozatú munkaállomás-processzorok is szerepelnek, amelyekről itt lehet bővebben olvasni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap