Az új Microsoft Edge már a világ második legnépszerűbb webböngészője

A Chromium alapra történő átállás a legfrissebb adatok szerint igen jó döntésnek bizonyult, ám a Mozilla Firefox számára ez már nem egy túl jó hír.

Az új Microsoft Edge már a világ második legnépszerűbb webböngészője

A Microsoft anno nagy meglepetést okozott, mikor kiderült, Chromium alapokra ülteti át a Windows 10 beépített webböngészőjét. Idővel azt is elárulták, hogy a Microsoft Edge legfrissebb kiadása nem lesz többé a Windows 10 kiváltsága, ugyanis egyéb operációs rendszerek és platformok számára is elérhetővé teszik. A korábbi Windows kiadások mellett azóta macOS-re, illetve Androidra és iOS-re is megjelent a Chromium alapú Edge.

Galéria megnyitása

Az új webböngésző alig három hónapja érhető el a nagyközönség számára, ám a friss statisztikák szerint az elmúlt időszakban óriási érdeklődés mutatkozott iránta, aminek meg is lett az eredménye: a Chromium alapú Microsoft Edge jelenleg a világ második legnépszerűbb webböngészője. A Google Chrome elsőségét ez persze nem veszélyezteti, hiszen a Chrome piaci részesedése 68,5%-os, ezzel szemben a Microsoft Edge még csak 7,59%-os részesedéssel bír.

A folyamat vesztese a Mozilla Firefox lett, amely egy évvel ezelőtt még 9,27%-on ált, azóta viszont szépen lassan elkezdett csökkenni a részesedése, így most a webböngészők piacának képzeletbeli tortájából csak 7,19%-os szeletet tud kihasítani magának. Érdekesség, hogy a Microsoft Edge egy évvel ezelőtt még csak 5,2%-on állt.

Galéria megnyitása

Az új Microsoft Edge tehát három hónap alatt a világ második legnépszerűbb webböngészőjévé léphetett elő, ami elég impresszív teljesítmény. Most, hogy a Windows 10 már egymilliárdnál is több aktív eszközön fut, a Microsoft Edge előnye tovább növekedhet, hiszen hamarosan a Windows Update-en keresztül történő terjesztése is megindul, ami további részesedés-növekedést okozhat.

Hogy miért ilyen népszerű az új Edge? Lényegében a Chromium alapok miatt, ugyanis ennek köszönhetően kiszámítható választás kompatibilitás és teljesítmény terén, valamint a Chrome webáruház bővítményei is használhatóak vele. Rugalmasság, kompatibilitás és sebesség terén a világ legnépszerűbb webböngészőjével, a Google Chrome-mal említhető egy lapon, ami elég nagy előrelépés a korábbiakhoz képest.

Az új webböngésző legfrissebb változatát innen lehet letölteni. Androidra és iOS-re az adott alkalmazás-áruházon belül érhetjük el a szoftvert (Android | iOS).

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap