Megérkezett Windowsra és macOS-re is a Microsoft Edge webböngésző

Komoly mérföldkőhöz ért a munka, ugyanis az első végleges kiadás elkészült és meg is jelent. Ráadásul a mobil kiadásokat sem felejtették el.

Megérkezett Windowsra és macOS-re is a Microsoft Edge webböngésző

A Microsoft még 2018. decemberében jelentette be, hogy jelentősen átalakítják a Microsoft Edge webböngészőt, amely a Chromium motorra vált. Az újításra lényegében azért volt szükség, hogy a webböngésző versenyképesebb, rugalmasabb és jobb lehessen, mint az aktuális változat – valamint a Chromium alapok a webfejlesztők dolgát is könnyíthetik, hiszen kevésbé lesz töredezett a böngészőpiac, mivel eggyel több szoftver használja a Chromium motort.

Galéria megnyitása

A Chromium alapú Microsoft Edge béta változata már tavaly áprilisban elérhetővé vált a vállalkozó szellemű felhasználók számára, majd a bemutató kiadás is megjelent, ami már nagyon közel állt a véglegeshez. Most végre eljött a pillanat arra is, hogy bemutassák a végleges kiadást, amely Windowsra, macOS-re, iOS-re, illetve Androidra egyaránt elérhető – még Windows 7-re is elkészült, igaz, a régi operációs rendszer kiterjesztett támogatása éppen a napokban fejeződött be, így már csak az ESU előfizetők használhatják biztonságosan.

A keresztplatformos webböngésző esetében fontos az adatvédelem, így például a weboldalakon használt követő algoritmusok ellen is védelmet nyújt a webböngésző, a funkciót pedig három szinten lehet állítani. Hasznos még az AAD támogatás, az Internet Explorer mód, a 4K streaming támogatása, a Dolby audio, valamint az is, hogy a PDF dokumentumokba írni és rajzolni is lehet a webböngészőn keresztül. Kapunk még Bing integrációt, valamint a Chrome-alapú bővítményeket is használni lehet az újdonsággal.

A Chromium alapú Microsoft Edge első körben csak manuálisan válik letölthetővé a felhasználók számára, később azonban a Windows Update-en keresztül is megindulhat a terjesztése, de csak hullámokban, vagyis lesznek olyan felhasználók, akiknek még várniuk kell egy kicsit az alkalmazásra. Azoknál, akik alkalmazni kezdik az új webböngészőt, a kedvencek, a mentett jelszavak, az űrlap információk, valamint az alapvető beállítások egyaránt átkerülnek a régi Microsoft Edge-ből az újba, vagyis adatvesztés miatt nem kell aggódni.

Az új Microsoft Edge fejlesztése természetesen tovább folytatódik, így aki kíváncsi az érkező újításokra és az első között szeretné kipróbálni őket, a Microsoft Edge Insider programon keresztül megteheti, valamint visszajelzést is adhat az egyes funkciókkal, illetve a teljes webböngészővel kapcsolatban, ha van bármilyen észrevétele.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap