Az MSI 400-as sorozatú alaplapjai biztosan kapnak ZEN 3 támogatást

Ennek persze ára lesz a normál, 16 MB-os EEPROM chippel szerelt alaplapok esetében, ugyanis mind az UEFI kezelőfelülettől, mint a régebbi processzorok többségének támogatásáról le kell mondani az új CPU generáció kedvéért.

Az MSI 400-as sorozatú alaplapjai biztosan kapnak ZEN 3 támogatást

Az AMD eredetileg csak az 500-as sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok mellé kínált volna ZEN 3 támogatást, ám a felhasználói elégedetlenkedés hatására úgy döntött a vállalat, mégis kiterjeszti a ZEN 3 alapú processzorok támogatását a 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapokra is. Persze azt érdemes szem előtt tartani, hogy a ZEN 3 architektúra támogatásával a régebbi processzorok támogatása elvész, hiszen a BIOS chipben másképp nem férnek el az új modellek támogatásához szükséges kódok, valamint régebbi BIOS-ra sem lehet visszaállni, ha az újat már alkalmaztuk. További részleteket korábbi hírünk tartalmaz a témában.

Időközben az MSI bejelentette, hogy tervezi a 400-as sorozatú alaplapkínálatának ZEN 3 támogatással történő felvértezését, sőt, az új BIOS-t nem csak a 32 MB-os EEPROM-mal szerelt „MAX” jelölésű alaplapok kapják meg, hanem a 16 MB-os chippel ellátott normál verziók is, igaz, utóbbiaknál ez a szoftveres képességek csökkenését is eredményezi.

Galéria megnyitása

A lépésről az MSI marketingigazgatója, Eric van Burden számolt be egy MSI Insider videó keretén belül. A „MAX” jelölésű alaplapoknál a ZEN 3 támogatás bevezetése viszonylag zökkenőmentes lesz, azaz a korábbi processzorok támogatásának jó része is megmaradhat, valamint a szolgáltatásokban gazdag UEFI felhasználói kezelőfelület terén sem lesznek drasztikus változások.

A normál alaplapoknál viszont, amelyek 16 MB-os EEPROM segítségével szállásolják el a BIOS-t, már lesznek megszorítások annak érdekében, hogy az új, ZEN 3 alapú processzorok támogatása kivitelezhető legyen. Lényegében arról van szó, hogy az UEFI felhasználói kezelőfelület helyét a lényegesen puritánabb GSE Click BIOS veszi át, amely miatt várhatóan néhány korábbi szolgáltatás is elveszhet, valamint a ZEN 3 előtti processzorgenerációk nagy részének támogatását is ki kell majd iktatni annak érdekében, hogy a BIOS fájl elférjen a rendelkezésre álló chipen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap