Az Epson folytatja a Moverio AR szemüveg fejlesztését

Ez az egyik legolcsóbb AR megoldás a vállalati ügyfelek számára.

Az Epson folytatja a Moverio AR szemüveg fejlesztését

A Google Glass kísérleti AR szemüveg annak idején korszakalkotónak számított, ennek mintájára azóta is több gyártó kezdett el AR szemüveg létrehozásában gondolkodni. Az otthoni felhasználóknak továbbra sincs viszont képviselője az iparban, az Apple-höz hasonlóan a Google is inkább a telefonokban kívánta fejleszteni az AR élményt, bár az Apple lehetséges, hogy hamarosan egy hétköznapi használatra szánt, Valve-val közösen készített szemüveget kíván majd bejelenteni.

A nagyvállalatok viszont már most előszeretettel dolgoznak VR/AR megoldásokkal, ha oktatásról, kutatásról, terepmunkáról vagy akár ügyfélszolgálati teendőkről van szó. A Microsoft HoloLens 2 példányokért a nagyobb cégek egymásra licitálnak, hogy nekik jusson előbb, hiszen például egy repülőgép diagnosztikájánál és szerelésénél, felbecsülhetetlen értékű segítséget tud nyújtani az, ha a szemüvegen minden fontos információ azonnal megjelenik és a két kezünkkel irányítani tudjuk az eszközt.

Többen viszont nem várnak a Microsoft megoldására és inkább a sajátjaikkal állnak elő. Az Epson szintén sok éve dolgozik az Moverio névre hallgató okosszemüvegén, ami az elmúlt években különböző formákban már többször is megmutatta magát.

A drónreptetésben például már aktív hasznát is lehet venni az eszköznek, hiszen 2017 végén is már a BT-300 stabilt, használható képet tudott közvetíteni a szemüveg viselőjének, amivel akár filmesek is könnyebben tudnak fontos és veszélyes jeleneteket rögzíteni a drónjaik segítségével.

A Moverio szemüveg legújabb változatát az Epson már elkezdte élesben használni az ügyfélszolgálataikon, ami szerintük növeli az ügyfélszolgálatok teljesítményét és a cégek termelékenységét, hosszú távon pedig csökkentheti költségeiket és karbonlábnyomukat.

A virtuális technikai asszisztencia során az Epson Moverio okosszemüveg összeköti az ügyfeleket a szakemberekkel, akik a kiterjesztett valóság alapú technológiának köszönhetően gyorsan és hatékonyan segíthetnek a technikai kérdések megválaszolásában. – írják a közleményükben. A Moverio kétoldalú kommunikációt, valamint vizuális- és verbális információátvitelt tesz lehetővé, amelynek köszönhetően a szakemberek bonyolult technikai kérdéseket is megválaszolhatnak a távolból. Ezen kívül kisebb javításokra, karbantartásokra és helyszíni képzések megtartására is kiválóan alkalmazható. Az okosszemüveget viselő személy valós időben kaphat instrukciókat, képernyőre érkező megjegyzéseket, dokumentumokat és felhasználói útmutatókat, miközben kihangosítóval, kézi beavatkozás nélkül tud dolgozni.

A szemüvegben egy 5 megapixeles kamera is található, aminek a fényerejét mi magunk is szabályozhatjuk, a mozgáskövetést egy Dual 9 action névre keresztel rendszer felügyeli, 32 GB SD kártyával pedig adatok tárolására kiválóan alkalmas, míg az Intel Atom x5 processzor pedig a teljesítményért felel. Az eszközhöz járó irányító segítségével pedig mi magunk is vezérelhetjük a szemüveget.

A Moviero szemüvegek többféle változatban kaphatóak felhasználási módtól függően. Az ipari használattól kezdve a múzeomoknak szánt változatig minden elérhető már, ezeket a hivatalos oldalon magyar nyelven is meg lehet tekinteni. Ezek a szemüvegek már 700-1000 euró környéki áron is kaphatóak, ami miatt rendkívül olcsónak számítanak az AR szemüveg piacon, így több vállalatnak és szórakoztatóipari szereplőnek érdemes lehet elgondolkodni egy ilyen eszköz beszerzésén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap