Az AMD is kihátrál a Kaby Lake-G processzorok mögül

A jelek szerint véget ért a szóban forgó termékcsalád driveres támogatása.

Az AMD is kihátrál a Kaby Lake-G processzorok mögül

Az Intel Kaby Lake-G sorozata igen-igen nagy meglepetést okozott anno, hiszen nem igazán számított a piac arra, hogy valaha születhet egy olyan SoC egység, amely az AMD grafikus processzor technológiáját és az Intel processzortechnológiáját kombinálja, mégis sor került egy ilyen fura öszvér piacra dobására, ami ráadásul teljesítmény terén sem volt rossz. A meglehetősen bonyolult lapka előállítása viszonylag drága volt, így végül nem terjedt el akkora mértékben, mint ahogy azt várhatták az elemzők – az OEM partnereket nem igazán hozta lázba a termékcsalád.

Galéria megnyitása A különleges lapka felépítése Az Intel még 2019 októberében bejelentette, hamarosan nyugdíjba küldi a Kaby Lake-G sorozat tagjait, így azokat már csak 2020. január 13-ig lehetett rendelni, az utolsó szállítmányok pedig 2020. július 31-ig érhetnek célba. Ezzel a Kaby Lake-G sorozat pályafutása lényegében véget ért, ami igazából nem is csoda, hiszen az Intel időközben saját dGPU sorozat fejlesztésébe kezdett, amelynek alapját az Xe architektúra adja. Utóbbi persze nem csak a játékosoknak szánt videokártyák fedélzetén kaphat helyet, hanem a processzorokban található integrált videó vezérlőkben, valamint az adatközpontokba szánt gyorsítókártyákon is.

A Kaby Lake-G sorozathoz eddig még érkezett driveres támogatás az AMD térfeléről, ám a vállalat nemrégiben bejelentette, rövidesen véget ér a szoftveres támogatás. Sőt, lényegében már véget is ért, ugyanis azoknál a Kaby Lake-G alapú rendszereknél, amelyeknél megtörtént a Windows 10 May 2020 Update telepítése, az operációs rendszerrel kompatibilis driver már nem települ a rendszerre, ugyanis „Nem támogatott hardver” hibaüzenetet követően megáll a telepítő.

A Tom’s Hardware információi szerint az Intel már kapcsolatba lépett az AMD-vel, hogy megfelelő driveres támogatás készülhessen a NUC 8 Extreme konfigurációkhoz, amelyek a Hades Canyon termékcsaládba tartoznak, ám arról nem esett szó, mikor érkezhet új driver. Az AMD egyelőre nem kommentálta a helyzetet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap