Shop menü

A XIAOMINAK IS VAN MÁR FLIPES MOBILJA, MEGÉRKEZETT A MIX FLIP

Az eszköz remek hardvert használ, annak ellenére, hogy a cég első ilyen próbálkozása, a háttérben folyamatosan fejlesztették az évek során.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Xiaominak is van már flipes mobilja, megérkezett a Mix Flip

A Mix Fold negyedik generációja mellé kerül be a kínálatba a Mix Flip, amire hosszú ideje vártak az érdeklődők, már csak azért is, mert ez egy megfizethetőbb konfiguráció. A Xiaomi a Mix Folddal szerzett tapasztalatokat is felhasználva alkotta meg az újdonságot, és ezt több pontján is lehet érzékelni, ilyen például a zsanér, ami ugyanúgy 500 ezer (!) hajtást tud elviselni papíron.

A Mix Flip 4 hüvelykes külső kijelzőt használ, belül pedig egy 6,86 colos egység található. Ugyanazt a flexibilis paneltípust használja, mint a Mix Fold 4. LPTO AMOLED technológiás a belső kijelző, 3000 nites csúcsfényre képes, támogatja a Dolby Vision HDR tartalmakat, és miközben 120 Hz-en tud üzemelni, szükség esetén 1 Hz-ra is képes lemenni. Az UTG „üveget” is megkapta. 

Galéria megnyitása

A külső kijelző a Xiaomi Shield Glass üveg alá lett bújtatva, és igazán látványos. Egy 4,01 colos LTPO AMOLED panellel állunk szemben, Ez is 120 Hz-es, a fényereje is ugyanúgy 3000 nit lehet, és a Dolby Vision HDR tartalmakkal is boldogulni fog. A 2160 Hz.es PWM vezérlésnek hála óvja a felhasználók szemét a mobilozás közben. 

Galéria megnyitása

A HyperOS grafikus felhasználói felület itt először kerül bevetésre kagylós mobiltelefonhoz igazított köntösben. Ebből a szempontból mindenképpen érdekes lesz majd a készülék, de elvileg nagyon sok lehetőséget fog biztosítani, akár üzeneteket is lehet majd írni a készülék kihajtása nélkül, mert teljes méretű billentyűzetet tud biztosítani a 4,01 colos felületen. Az alapot ebben az esetben is az Android 14 adja, és lesznek MI extrák is – nem kell aggódni.

Galéria megnyitása

Belülre egy 32 megapixeles kamera került, ezt lehet majd használni például a videohívások során is. 4K Ultra HD felvételek készítésére is alkalmas, akár 60 FPS-sel, ami remek hír. 

Galéria megnyitása

A külső kameramodul két darab 50 megapixeles egységből áll. A főkamera optikai stabilizátort is felvonultat, és F/1.7-es lencserendszeren keresztül tekint a világra. A “hagyományokkal” ellentétben itt az egyetlen társkamera nem ultraszéles látószögű, hanem kétszeres zoomra alkalmas, és ez biztosít makrózási lehetőséget is. 

Galéria megnyitása

A Mix Flip akár 8K Ultra HD videót is képes rögzíteni, de csak 24 FPS mellett, a 4K60 opció már érdekesebb lesz a vásásrlóknak. Van még Dolby Vision HDR rögzítés is a Leica lencserendszeres kamerákkal. Szuperlassítást is tud abszolválni a főkamera szenzora, 1920 FPS érhető el 720p minőségben.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 8 Gen 3 rendszerchipet alkalmazza a Mix Flip, a Qualcomm lapkája minden helyzetben tökéletes tempót fog biztosítani még az évek múltán is. Jól vizsgázik majd akkor is, amikor huzamosabb ideig lesz terhelve, mert egy kompakt, de hatékony hűtéssel lett megtoldva. Három kivitelben jön a Mix Flip a tárhely és RAM szempontjából: 12/256 GB a kiindulási alap, van egy 12/512 GB-os opció, és a csúcsmodell 16 GB memóriát vonultat fel 1 TB-os adattárolóval.

5G-s a Mix Flip, persze a mmWave tartományt nem támogatja, csak a Sub-6-ra hagyatkozik. Van a kapcsolati lehetőségek listáján Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.4 modul, fejlett, többfrekvenciás működésre képes A-GPS vevő, valamint infraport és NFC chip is, így a mobilfizetésről sem kell lemondani. Dual-SIM-es is a hajtogatható eszköz, de persze csak DSDS módban kezeli a kártyákat.

Galéria megnyitása

Fekete, fehér és lila színben lesz megvásárolható a Mix Flip, és jön egy speciális nejlon szövetbevonatos verziója is. A Xiaomi elmondta, hogy 500 ezer hajtást képes elviselni a gépezet, és ezt független elemzők mérték ki, nem pedig saját kutatási eredményről van szó. Olyan érdekes megoldások is vannak itt, mintha a kijelző és a rendszerchip közép elhelyezett speciális “hőtaszító” réteg, melynek köszönhetően a kijelző felől nem forrósodik át a felülete tartós terhelés során sem.

Galéria megnyitása

Oldalsó ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik a Mix Flip, hangszórókat pedig sztereóban vonultat fel. Csak egy C-típusú USB csatlakozó van a kereten, ezen keresztül oldható meg a hangátvitel. A mechanika lehetővé teszi a termék kihajtását 45 és 135 fok között bármilyen pózban, fokozatmentesen.

Galéria megnyitása

A tervezők 4780 milliamperórányi akkut (szilícium-karbid) építettek itt be, ezáltal az üzemideje a hajtogatható mezőnyben már nagyon jónak ígérkezik. Ezzel együtt a mobiltelefon 7,8 milliméter vastag nyitott helyzetben és 16,19 milliméteres, mikor össze van hajtva. A tömege 192 gramm, amihez a sok merevítés és a fémből készült keret egyaránt hozzájárul. Tölteni 67 wattal lehet a gépet, és a Xiaomi elmondása alapján akár 1600 töltési ciklust követően is képes lesz az eredeti kapacitásának legalább 80%-át nyújtani.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Mix Fit Kínában kerül először a boltokba, 6000 jüant kell majd érte alaphangon leszurkolni, ami 300 ezer forintnak felel meg. Egészen 7300 jüanig (365 ezer forint) fel lehet tornázni az árát, ha valaki a 16 GB/1 TB-os kiszerelésra vágyik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére