A sör dicsérete – Játékok a nemzetközi sörnaphoz

A 2007-ben útjára indult ünnepnap alkalmából olyan partijátékokat veszünk górcső alá, amikkel úgy is szórakozhatunk, ha már egy kicsit a pohár fenekére néztünk.

A sör dicsérete – Játékok a nemzetközi sörnaphoz

A Santa Cruz városában élő Jesse Avshalomov alighanem a legmerészebb álmában sem hitte volna, hogy az általa, illetve három barátja, Evan Hamilton, Aaron Araki, és Richard Hernandez által megálmodott nemzetközi sörnap valaha is széles körben el fog terjedni. Az először 2007-ben megtartott helyi fesztiválból azonban pár év alatt világszerte megtartott esemény lett, amit 2012 óta augusztus első péntekén ünnepelnek meg a folyékony kenyér rajongói. Ezen a napon három fő célkitűzésnek kell eleget tenniük azoknak, akik méltó módon akarnak megemlékezni kedvenc italukról. Egyrészt, ki kell fejezniük a hálájukat mindazok számára, akik bármilyen formában, de lehetővé teszik, hogy kedvük szerint felhajthassanak egy korsóval. Másfelől, a sör nemzetek feletti, egyesítő erejét illusztrálandó, ajánlott kipróbálniuk más nációk korábban még soha nem kóstolt főzeteit. Végül, de nem utoljára, magányos vedelésről szó sem lehet, hanem azokkal kell felönteniük a garatra, akik a legközelebb állnak hozzájuk. Mivel ivás közben mind nagyobb és nagyobb divat különféle játékokkal múlatni az időt, cikkünkben a nem csak józanul élvezhető, hanem a némi alkohol hatása alatt még szórakoztatóbbá váló programok közül válogattunk össze párat. Lássuk is őket!

Kevés borzasztóbb dolgot lehet annál elképzelni, mint hogy egy élesített és visszafele számláló bomba közelében találjuk magunkat. A Keep Talking and Nobody Explodesban azonban ez a drámai és morbid alaphelyzet komikus színezetet kap, mivel a halál küszöbén álló játékosnak lehetősége nyílik arra, hogy a többiek segítségével elkerülje a szörnyű véget. A tűzszerészek ugyanis a birtokában vannak egy letölthető és kinyomtatható, huszonhárom oldalas kézikönyvnek, aminek a segítségével a véletlenszerűen összeállított elemekből álló robbanószerkezet hatástalanítható. Ám, mivel a pokolgépet a szabályok értelmében csak az áldozat láthatja, az időhiány miatt gyorsan pergő egyeztetés szükséges ahhoz, hogy minden kis részlet a helyére kerüljön és a potenciális áldozat megmeneküljön a halál torkából.

Ha egy nem kevés taktikát igénylő, de távolról sem túlbonyolított címmel fokoznánk a hangulatot, ami még az önismeretünket is fejleszti, akkor az Ultimate Chicken Horse a lehető legjobb választás. Hiszen, mint ahogy azt villámtesztünkben is elolvashatjátok, az aranyos állatkák élet-halál harca körül bonyolódó műben az a dolgunk, hogy úgy pakoljuk le a pályákon a körfűrészeket, fekete lyukakat, zsírfoltokat és egyéb csapdákat, hogy mi még keresztül tudjunk rajtuk vergődni, de a többiek bicskája beletörjön a kihívásba. Ahhoz persze, hogy mi győzzünk, nem árt tisztában lenni a képességeinkkel, hiszen meglehet, hogy egy ravasznak gondolt húzásunk visszafelé sül el és csakis magunknak ártunk vele.

Könnyen lehet, hogy nem szeretnénk a monitor vagy a tévé előtt tespedni, hanem inkább egy kis testgyakorlással frissítenénk fel magunkat. Ebben az esetben a B.U.T.T.O.N. (Brutally Unfair Tactics Totally OK Now) a nekünk való csemege. A játék szabályai szerint ugyanis a résztvevőknek a fordulók kezdete előtt hátrálniuk kell pár lépést a kontrollerüktől. Amikor aztán a megadott jelre elkezdődik a meccs, akkor valamiféle, a program által megszabott extrém módon, például lassított felvételként mozogva, vagy majomként ugrálva, esetleg nindzsaként viselkedve oda kell menniük a joystickhez és végre kell hajtaniuk a megadott utasítást. Mivel csakis a győzelem számít, a versenyzők tetszés szerint akadályozhatják a többieket. Így ha akarjuk, gátlástalanul megcsiklandozhatjuk riválisunkat, vagy épp ha gyorsabbak vagyunk nála, akkor elvehetjük a kontrollerét.

Megeshet, hogy baráti társaságunk nem annyira a grafikát, hanem a játékélményt tartja fontosnak. Ha ez a helyzet, akkor a non-stop akcióval és kardpárbajokkal jellemezhető Niddhog minden igényünket ki fogja elégíteni, mert bár látványvilágra az Atari nevével fémjelzett korszakot idézi, az egyszerű kezelés miatt minden egyes csatája gyors és izgalmas. Ha a mi kardvívó-technikánk múlja felül riválisunkét, akkor az a megtiszteltetés ér minket, hogy az északi mitológia egy sárkánya velünk csillapítja az éhét.

Amennyiben pacifistább vizekre eveznénk, akkor mindenképpen érdemes egy pillantást vetnünk a Quiplashre. A méltán népszerű Cards Against Humanity által kitaposott úton járó játékban az a feladatunk, hogy egy felvetésre a legszórakoztatóbb választ adjuk. Azt, hogy ki lesz a legszórakoztatóbb a társaságban, kizárólag a játékosok hangulatán múlik, mivel nekik kell dönteniük olyan fontos és elvi kérdésekben, hogy például vajon a Titanic elsüllyedése, vagy a Két pasi meg egy kicsi vastagbél-tükrözéses epizódja lenne-e a létező legrosszabb téma egy flippergépnek.

Felsorolásunkat az Overcooked zárja. A Ghost Town Games művében maximum négy, minden hájjal megkent séf mérheti össze a tudását az abszurdabbnál abszurdabb konyhákban. Ha mindig is ki akartuk próbálni, hogy vajon milyen fenséges fogásokat tudnánk főzni egy űrállomáson, egy mozgó kamionon, egy futószalaggal felszerelt étteremben, egy kihalt és igen csúszós jégmezőn, vagy épp egy lávafolyam kellős közepén, akkor fölösleges tovább keresgélnünk, megtaláltuk a nekünk való programot.

Ezzel cikkünk végére értünk. Ha úgy érzitek, hogy kedvencetek méltatlan módon kimaradt az összeállításból, ne legyetek restek, osszátok meg velünk, hogy ti mivel dobnátok fel egy sörnapi, vagy éppen más alkalomból megtartott összejövetelt!

Kellemes ünneplést!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward