Shop menü

A SAMSUNG HÁZTARTÁSI ROBOTJA A CSILLAGOKAT IS ELHOZZA A FELHASZNÁLÓK OTTHONÁBA

Ballie egy olyan szerethető apróság a Samsung szerint, ami nélkül nem múlhat el a CES, és a készülék egyre többet nyújt.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Samsung háztartási robotja a csillagokat is elhozza a felhasználók otthonába

2020-at írtunk, amikor a Samsung bejelentette a Ballie nevű robotot a CES-en. A készülék immáron a negyedik születésnapját ünnepli, és az MI erejével szolgálja a felhasználókat. Vetíteni is képes, ha éppen arra lenne szükség, ami a Samsung szerint sok helyzetben tud jól jönni. A robot teljesen át lett dolgozva, ami az előnyére vált.

A robotika folyamatosan fejlődik minden szinten, és egyszer valószínűleg eljutunk majd arra a szintre, mikor már az okosotthonok része lesz egy háztartási robot, de egyelőre még nem ez a helyzet. A Samsung és az LG már évek óta dolgozik otthoni robot segítőkön, és a CES-re is hozott mind a két vállalat ilyen terméket. De arról nem beszéltek, hogy az eszközöket mikor szeretnék piacra dobni.

Galéria megnyitása

Az LG két lábon guruló megoldására a Samsung a folyamatosan fejlődő Ballie-val válaszolt, ami most teljesen megújult. Korábban a Ballie még tényleg olyan volt, mint egy egyszerű labda, innen jött a neve, mostanra azonban a szofisztikált mozgási rendszerét a szakemberek átdolgozták egy egyszerűbb és életképesebb dizájnra. Így már lényegében ez is két keréken gurul, plusz kapott egy támasztékot, hogy maximálisan stabil legyen minden helyzetben.

A Ballie immáron mesterséges intelligenciát is használ, a felhasználó úgy cseveghet vele, mint egy valódi személlyel. Lesz hozzá egy alkalmazás, amiben üzeneteket tud küldeni a felhasználónak, a tulajdonosa pedig ezen keresztül tud távolról feladatokat adni neki. Helyzetjelentések is így jönnek majd a robottól. Megírhatja napközben, hogy éppen milyen tevékenységet folytat, ha vannak automatizálások, akkor azt is jelezheti, mikor ezeket elvégezte.

Galéria megnyitása

Az okosotthon különböző eszközeit tudja majd vezérelni a Ballie, mint egy központi hub. A Samsung egyre nagyobb SmartThings ökoszisztémáját fogja elsődlegesen támogatni, ami az idei CES-en is jelentős partnerekkel bővült, már az autógyártók is felültek a SmartThings vonatra.

Kezelheti a Ballie a klímát, a lakás világításait, a mosógépet és a mosogatógépet, valamint egy sor más kapcsolódó berendezést. Tud csatlakozni vezeték nélküli hangszórókhoz, és ezeken keresztül zenelejátszást indíthat a felhasználó szórakoztatására. Rendelkezik az eszköz kamerával, és élő képet is tud streamelni a kapcsolódó applikáción keresztül – a fotók megörökítése mellett. Úgy is viselkedhet, mint egy kerekeken guruló biztonsági kamera.

Nemcsak képet tud továbbítani, de megjeleníteni is képes a robot. Beépített vetítővel rendelkezik, amit sokféleképpen ki lehet majd használni. A projektorral tud a földre, a falra vagy akár a plafonra is festeni. A Samsung bemutatójában a felhasználóknak a plafonra vetítette a csillagos égboltot, mikor aludni indultak. Lehet ezzel szórakoztatni akár a háziállatokat is a cég szerint, és még munkára is befogható a Ballie: a videohívásoknál kivetítheti a partner képét a falra. A generatív MI révén valós idejű fordítást is támogat, a videobeszélgetéseket tudja feliratozni más nyelven.

A Ballie a felhasználó fejtartásához igazodva vetítheti a képet pontosan oda, ahova a tekintet szegeződik a falon. Tehát nem kell a beállításával foglalkozni, ezt megoldja magától. Párhuzamosan több feladatot is elláthat, vetíthet a falra egy képet, miközben egy bejövő hívást a felhasználó mobilján keresztül kihangosít. Ráadásul a gazdáját üdvözölni is tudja, mikor hazaér, például egy kivetített szöveggel.

A Samsung Ballie robot olyan módon alakult át, mintha a cég tömeggyártásba szeretné vinni; egyre kiforrottabb és megbízhatóbb megoldásokat használ. De egyelőre nem beszélt ilyen tervekről a dél-koreai társaság, továbbra is kísérleti szerkezetről beszélhetünk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére