A Palit elkészítette az első passzív GeForce GTX 1650-et

A GTX 1650 friss variánsa teljesen hangtalanul fogja tenni a dolgát minden körülmények között.

A Palit elkészítette az első passzív GeForce GTX 1650-et

A Palittól nem állnak távol a passzív videokártyák, így nem nevezhető meglepetésnek, hogy éppen ettől a vállalattól érkezett meg a GTX 1650 ventilátortól teljesen mentes változata. És egyébként más különlegessége is van a terméknek azon túl, hogy megfelelő konfiguráció esetén, tökéletes csendben lehet majd vele játszani.

Általában a KalmX jelzővel szokta a Palit a passzív grafikus egységeit illetni, és hírünk alanyánál is ez a helyzet. A GTX 1650 KalmX már egy egészen korrekt eszköz, ha az ember játszani szeretne. Persze a tempója előre láthatólag valamelyest elmarad majd az AMD Radeon RX 570-től, de itt szem előtt kell tartani, hogy ez egy abszolút hangtalan termék. A tervezők egyáltalán nem csonkították meg a GPU-t, és az órajeleket is a gyári szinten tartották, így hozták létre a ventilátor nélküli terméket.

Galéria megnyitása

Ennek megfelelően a GTX 1650 KalmX a TU117 egységet használja 896 feldolgozóval 56 TMU-vel és 32 ROP-pal, és 1485 MHz az alap frekvencia, ami menet közben 1665 MHz-es Boost átlag-órajelet érhet. Ennél a terméknél a Palit még GDDR5 memóriát használ 4 GB-os kapacitással, és 8 Gbps-os tempóval (128 bites a memóriavezérlő). A vállalat kiemelte, hogy ez a korábbi KalmX megoldásoknál sokkal jobb játékélményt tud nyújtani, és a hatékonyságát tekintve is nagy előrelépést jelent a GTX 950 és a GTX 1050 Ti után.

Akik esetleg ismerik a KalmX modelleket, azok rögtön kiszúrhatják, hogy a hűtésért felelő egy szál borda bizony nem egy teljesen friss konstrukció. A Palit példának okáért korábban a GTX 1050 Ti KalmX esetében is egy szemlátomást hasonló hűtővel oldotta meg a hangtalan működést. Ezzel persze nincs semmi gond, legalább bevált receptúrából dolgoztak a szakemberek, így reményeink szerint nem lesznek a terméknek gondjai a melegedésből fakadóan.

Galéria megnyitása

A Palit elmondása alapján a hűtőről azt lehet tudni, hogy az alapja réz, ez csatlakozik a fűtendő felületekhez, így a GPU-hoz. Kettő darab nikkelbevonatos cső fogja a GPU-ról és más komponensekről átvezetni a terhelés közben keletkező hőt a borda szintén nikkelezett lamelláira. A lamellákról pedig dedikált ventilátor híján, legfeljebb a házba szerelt többi légkavaró segítségével létrehozott légáramlat húzhatja le a meleget.

Az újdonság nem rendelkezik kiegészítő tápcsatlakozóval sem. Persze ez azért nem egyedülálló dolog a GTX 1650 vonalon, hiszen inkább az erősebb modellek azok, amiket a gyártók 6 pines csatlakozóval szereltek fel. Nincs tehát nagy étvágya az eszköznek, a TDP-jét 75 wattban adta meg a vállalat. Plusz a tervezők direkt rövidre szabták egyébként a nyomtatott áramkört, hogy ezáltal kompaktabb gépházakba is be lehessen szerelni – csak 178 milliméter hosszú. Viszont kettő slotot foglal el, és azért eleve nem árt körülötte egy lélegzetvételnyi helyet hagyni.

Galéria megnyitása

A Palit GeForce GTX 1650 KalmX ajánlott fogyasztói árát nem közölte a gyártó. Valószínűleg nem lesz sokkal drágább ez a grafikuskártya, mint a hagyományos GTX 1650 modellek, de némi felárral biztosan együtt fog járni a hangtalan lét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap