A Dellnél nagy veszteséget okoz az Intel processzorok hiánya

A megnövekedett igényeket nem tudják kiszolgálni, mert nincs elég processzor, aminek az éves teljes árbevétel látja kárát.

A Dellnél nagy veszteséget okoz az Intel processzorok hiánya

Az Intel háza táján tavaly nyár vége óta okoz problémát az, hogy nem készül annyi processzor, amennyire a piacnak szüksége lenne. Az elmúlt hónapok során rengeteg extra befektetést eszközölt a vállalat annak érdekében, hogy javítson a helyzeten, ennek eredményeként 2019 folyamán 25%-kal nőtt a 14 nm-es csíkszélességgel dolgozó üzemegységek kapacitása, ám ez sajnos kevésnek bizonyult, így még mindig hiány van bizonyos modellekből.

A Dell szerint az idei év negyedik negyedévében ez a hiányállapot súlyosabb lesz, vagyis az előző negyedévhez képest romlik a helyzet, ami arra kényszerítette a vállalatot, hogy jelentősen módosítsa pénzügyi előrejelzését. Lényegében arról van szó, hogy a klienspiacon és a szerverek szegmensében váratlanul magas a kereslet, amelyet a kevés Intel processzor miatt egyszerűen nem lehet kielégíteni.

Galéria megnyitásaAz Intel az elmúlt hét folyamán már közzétett egy levelet, amelyben elnézést kérnek a partnerektől és a vásárlóktól a processzorhiány okozta kellemetlenségekért. Ebben a levélben arról is szó esik, hogy a különböző termékek gyártásánál a vártnál nagyobb szórás fordul elő, ami alighanem a kihozatali aránnyal kapcsolatos problémákra utal. Ezt a „változékonyságot” a cég limitált raktárkészletei nem tudják kellőképpen elnyelni, vagyis a negatív hatást sajnos a partnerek is megtapasztalják. Arról nem esett szó, pontosan mi okozza ezt a helyzetet, az viszont biztos, hogy több partner számára is kellemetlenségeket okoz, főleg ebben az időszakban, amikor az ünnepek előtti szezonban alaposan felpörög a piac.

A Dell ügyvezető igazgatója szerint ez a negatív hatás a negyedik negyedév folyamán problémákat okoz az üzleti konfigurációk és a prémium konzumer konfigurációk piacán, vagyis nem tudják majd leszállítani a tervezett PC mennyiséget, ami a teljes árbevételt is negatívan befolyásolja. Ennek eredményeként a 2020-as pénzügyi évre vonatkozó előrejelzéseket is módosítani kellett: korábban 92,7 és 94,2 milliárd dollár közé várták a teljes éves árbevételt, most azonban csak 91,5 és 92,2 milliárd közé saccolják, ami igen komoly érvágás. És sajnos nem a Dell az egyetlen vállalat, akinek problémát okoz a processzorhiány...

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap