Shop menü

A BING AI VONATON NINCSEN FÉK – ITT A MOBILOS APP, ÉS A SKYPE INTEGRÁCIÓ

A chatbot már beszélgetni is képes lesz az okostelefonokon, a Skype esetében pedig csoportos beszélgetésekbe is be lehet majd vonni, de csak a géppel is lehet majd csevegni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Bing AI vonaton nincsen fék – Itt a mobilos app, és a Skype integráció

Múlt héten számolhattunk be arról, hogy a Microsoft már dolgozik azon, hogy az új Bing, ami mesterséges intelligenciával lett felruházva, elérhető legyen dedikált mobilos környezetben, és máris itt a friss app. Emellett pedig még a Skype integrációt is megoldotta a redmondi alakulat, ami ugyancsak egy érdekes lépés.

Ahogy arra számítani lehetett, a Bing mobilon nem teljesen úgy néz majd ki, mint a webes felületen, de ami meglepő, hogy még a funkcionalitása sem teljesen egyforma a két szekciónak. A Microsoft szerencsére a különböző platformok között nem tesz különbséget, tehát az újítást már Android és iOS rendszeren is ki lehet próbálni. Már amennyiben az előzetes hozzáférést megkapta az ember, mert erre továbbra is szükség van, attól függetlenül, hogy a platformtámogatás folyamatosan bővül.

A Bing AI mobilon elérhető az Edge böngésző alkalmazásból, és a dedikált Bing alkalmazásban is az új keresőt lehet majd használni a továbbiakban. Itt fontos azt elmondani, hogy a szolgáltatás nem pont úgy működik mostanra, mint ahogy a bevezetésekor. Egy kicsit „tompább” lett, nem olyan stílusban beszél már, mint eleinte, kevésbé emberi, ha fogalmazhatunk így. Valamint korlátozottan lehet használni. Jelenleg egy beszélgetést hat üzenetig tud követni, és napi 60 üzenetet, kérdést lehet neki összesen küldeni.

Galéria megnyitása

Újítás azonban, hogy már nemcsak gépelni lehet neki a szövegeket, hanem diktálni is, és a válaszokat sem írásban fogja közölni ebben az esetben, hanem elmondja a készülék hangszóróját kihasználva. Nem meglepő módon a Microsoft egy női hangot adott a Bing mesterséges intelligenciának, és az első beszámolók szerint azért nem fűzi olyan jól a szavakat, mint némelyik digitális asszisztens szolgáltatás, jól érzékelhetően robotos a stílusa. Kicsit lassú is elvileg egyelőre a hangos lehetőség, szóval ezen még lesz mit fejleszteni.

Szóban már senkit nem fog inzultálni a szolgáltatás az időközben bevezetett korlátozásoknak köszönhetően, de korábban még ez megeshetett volna. Így is zavarba ejtő volt egyesek számára megtapasztalni, hogy viselkedik az MI, ha kicsit kisiklik a „gondolatait” illetően, elképzelhetjük, hogy ez hanggal megtoldva még félelmetesebb lett volna. A Microsoft elképesztő tempóval fejleszti a chatbotot, és ennek remek példája, hogy a mobilos Bing AI támogatással együtt itt a Skype integráció is.

A Skpye-on belül hangos mód egyelőre nincs, ezt fontos rögtön tisztázni, szóval hangban – egyelőre – nem lehet beszélgetni a Binggel, de az üzenetváltásokba már bele tud szólni. Lehetőség van a nagy nyelvi modellt használó generatív MI szolgáltatással beszélgetni, és előre láthatólag itt is témát kell váltani, ha a limitet eléri az ember az üzenetek számát tekintve. Sehol nem hagyja a Microsoft, hogy megzavarodjon a chatbot.

Galéria megnyitása

Csoportos beszélgetésekbe is be lehet majd vonni a szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy be lehet venni például a családi kirándulás szervezésére szolgáló beszélgetésbe, és képes lesz programajánlatokkal hozzájárulni a csevegésekhez, vagy segít például a jegyek leszervezésében, és így tovább. Ez mindenképpen izgalmasan hangzik, de ezen a ponton szó nincs arról, hogy teljesen új dolgot talált volna ki a Microsoft. A Google már 2016-ban az Allo csevegőbe bedrótozta a Google Assistantot, és ott hasonló funkciókat lehetett elérni.

Persze a Bing AI már lényegesen hatékonyabb lesz, mint annak idején a Google Assistant és az Allo társulása volt. De az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a Microsoft szolgáltatása által mondottaknak is alaposan érdemes utánajárni, mert bizony eléggé sok esetben hajlamos arra, hogy nem éppen hiteles információt közöl magabiztosan.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére