A 16 nm-es megrendelések is csúszhatnak a TSMC-nél

Valami nincs rendben, ugyanis a 7 nm-es után a 16 nm-es megrendeléseknél is nőtt az átfutási idő.

A 16 nm-es megrendelések is csúszhatnak a TSMC-nél

A TSMC háza tájén kisebb nehézségek adódtak a megrendelések teljesítésével kapcsolatban, ahogy arról korábban már beszámoltunk. Eleinte viszont úgy tűnt, hogy csak a 7 nm-es gyártósorok leterheltsége miatt kell előrelátóbban leadniuk a rendeléseiket a partnereknek annak érdekében, hogy időben megkaphassák a lapkákat, hiszen a szokásos két hónapról közel hat hónapra nőtt az átfutási idő, ami a megrendelés leadása és teljesítése között telik el. A DigiTimes friss beszámolója szerint nem csak a 7 nm-es gyártósoroknál bukkantak fel problémák az elmúlt időszakban, hanem egy másik, kiforrottabb és régebbi gyártástechnológiát alkalmazó üzemegységnél is.

Galéria megnyitásaAz üzemegység 16 nm-es csíkszélességgel dolgozik, ami ugyan nem a legmodernebb, de bizonyos területeken így is kiváló választásnak bizonyulhat, hiszen költséghatékonyabban gyárthatóak rajta bizonyos lapkák, mint ha a legmodernebb csíkszélességet alkalmaznák hozzájuk. A jelek szerint a megrendelések itt is sokkal nagyobb számban érkeznek, mint amennyit a vállalat teljesíteni tud, így a 16 nm-es megrendeléseknél is nőtt az átfutási idő.

Arról sajnos nem beszélnek a források, pontosan mi lehet a háttérben. Nincs kizárva, hogy egyszerűen csak több rendelés érkezik, mint amennyit ki tudnak elégíteni, azaz minden rendben működik,  egyszerűen csak az aktuális gyártókapacitás a szűk keresztmetszet. Az is lehetséges, hogy a szilíciumostya-gyártással adódott valami probléma, ami mind a 7 nm-es, mind pedig a 16 nm-es termelésre rányomja bélyegét. A nehézséget okozhatja egyszerű áramszünet, de az sincs kizárva, hogy a tisztaszobákban történt valami baleset, amelynek hatására szennyeződtek a szilíciumostyák. A TSMC egyelőre nem reagált a pletykára, valamint gyártási problémákra utaló közleményt sem adtak ki. Remélhetőleg azért hamarosan javul a helyzet mind 7 nm-es, mind pedig 16 nm-es fronton.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap