5G-s és hajtogatható készülékek a TCL-nél

5G-s és hajtogatható készülékek a TCL-nél

Konkrétan a TCL nevével nem sűrűn lehet találkozni, de olyan márkák mögött áll ez a kínai vállalat, mint az Alcatel és a BlackBerry. A TCL a Mobil Világkongresszuson több olyan eszközt is kiállított a látogatók számára, amik még nem érettek meg a piacra kerüléshez, de igazán különlegesek, és idővel valószínűleg bevetésre kerülhetnek valamilyen formán.

Origami minden mennyiségben

Először nézzük, hogy a hajtogatható eszközök jövőjét hogyan látja a vállalat. A TCL érdekes módon többféle konstrukciót is magával vitt Barcelonába, míg a Samsung és a Huawei csak egyetlen receptet követett. A kínaiak standján olyan szerkezetekkel találkozhattak a látogatók, amiknél a megjelenítő belülre kerül az összehajtást követően, ebből a formátumból viszont kettő különbözőt is villantott a cég. Az egyik megoldás táblagép méretű megjelenítőt tartalmaz, és félbe hajtva akkora, mint egy normál mobil, így zsebre lehet tenni. Ennél a készüléknél van egy külső kijelző is, szóval ez nagyjából úgy fest, mint a Samsung Galaxy Fold. A másik variáns már különlegesebb, az ugyanis akkora nyitott állapotában, mint egy nagyobb okostelefon, az összehajtást követően viszont jóval kisebb helyen fér el, mint a mai mobilok. Ez a konstrukció a korábbi kagylós kialakítású eszközöket idézi.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A TCL által felvonultatott prototípusok számára a CSOT (China Star Optoelectronics Technology) szállítja a rendkívül flexibilis, AMOLED technológiás megjelenítőt. Nem lehet tudni, hogy ezeknek a fejlesztése milyen stádiumban van, de vélhetően most még komoly a lemaradásuk például a Samsung termékeihez képest. A nagyobb panelről azt lehet tudni, hogy 7,2 colos a felülete, és 2048 x 1536 képpontos a felbontása, vagyis éppen 4:3-as a képaránya. A vállalat egy szabadalmaztatott zsanért alkalmaz ezeknél a készülékeknél, amire DragonHinge néven hivatkozik. A zsanérok meghatározó részei lesznek a hajtogatható masináknak, így érthető, hogy ennek a kidolgozására a TCL is nagy figyelmet szentelt. A cég nem mostanában fog kész összehajtható mobillal előállni, jelenleg ugyanis úgy véli, hogy jobban jár, ha kivárja, melyik irányzat lehet a nyerő, és annak a fejlesztésére szentel a jövőben nagyobb kapacitást.

5G mobilokban és más eszközökben

A TCL egyelőre új generációs hálózati támogatást biztosító okostelefonnal sem rukkolt elő, de Barcelonában arra is fény derült, hogy vannak ilyen irányú fejlesztések a cég berkeiben. A későbbiekben a vállalat bemutat majd 5G-s modemmel felvértezett mobilt, USB-s adatterminált, valamint egy CPE hálózati eszközt is.

Galéria megnyitása

A kínai gyártó USB-s, 5G támogatásra kihegyezett adatterminálja áll jelenleg a legközelebb a megjelenéshez a felsoroltak közül, és erről már sikerült is kideríteni némi információt. Ez egy olyan konstrukció lesz, aminek a lelkét már a MediaTek saját fejlesztésű 5G-s egysége, a Helio M70 adja. Lehet majd csatlakoztatni személyi számítógéphez, de menet közben is használható lesz hála a 4000 milliamperes integrált akkumulátorának. A szerkezettel ideális esetben az 5G hálózatokon 4 Gbps-os letöltési sebesség érhető majd el, felfelé pedig 2 Gbps-os tempóval mozgathatja az adatokat. Itt biztosított lesz az 5G mellett a 2G, a 3G és a 4G LTE is, szóval nagyon rugalmas támogatást fog biztosítani, és rendelkezik majd egy 4x4 MIMO antennamodullal is a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Ez a készülék a második negyedév során debütálhat, ha minden jól megy.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap