30% körüli szintre emelkedhet az AMD processzorpiaci részesedése?

Az iparági források úgy látják, az AMD-nek most minden esélye megvan arra, hogy jelentősen növelje processzorpiaci részesedését.

30% körüli szintre emelkedhet az AMD processzorpiaci részesedése?

Az Intel 14 nm-es gyártástechnológiája körül tapasztalható nehézségek miatt hiány van egyes Intel processzorokból, amelynek negatív hatásai mind a szerverpiacon, mind pedig az átlagfelhasználóknak szánt asztali- és mobil processzorok szegmensében érezhetőek. A gyártó természetesen már dolgozik a helyzet javításán – például egy új vietnámi tesztelő-üzemet is csatasorba állítottak –, de ehhez időre van szükség. A hiány-időszak várhatóan a következő év első vagy második negyedévéig éreztetheti hatását, de ez persze csak előrejelzés.

Galéria megnyitásaAz Intel bukdácsolása a rivális AMD számára egy komoly lehetőség arra, hogy végre növelje processzorpiaci részesedését, hiszen aktuális termékpalettája versenyképesebb, mint az elmúlt egy évtizedben valaha, így a vállalat valószínűleg meg is ragad majd minden lehetőséget, hogy új megrendeléseket zsebelhessen be. AMD processzorokból bőséges mennyiség készül, nincs fennakadás, így azokat a piaci réseket, amiket az Intel processzorok hiánya okoz, könnyedén be lehetne tömni AMD alapú konfigurációkkal. A jelek szerint az ASUS, az MSI és a Gigabyte pontosan erre készül, azaz növelték az AMD processzorral szerelt konfigurációk termelését és szállítását, ami az AMD processzorpiaci részesedését összességében 20% fölé emelte a harmadik negyedév folyamán. Az iparági források szerint az AMD processzorok kihozatali aránya és teljesítménye remekül alakul, elérhetőségükkel sincs probléma. A remek teljesítményt az AMD részvényárfolyama is tükrözi, ami 2018 májusa óta, amikor még csak 10 dollárba került egy részvény, mára 32,57 dollárra ugrott.

A processzorpiaci részesedés növelésében a szerverpiaci megrendelések is segíthetik a céget, így az év negyedik negyedévében az sem elképzelhetetlen, hogy az AMD processzorpiaci részesedése eléri a 30%-os határt is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap