3,5 milliárd dolláros tőkeberuházás keretén belül épít új üzemet Arizonában a TSMC

Az új üzemmel hatékonyabban elégítheti ki a vállalat az amerikai vállalatok, illetve az amerikai hadiipari megrendelők igényeit.

3,5 milliárd dolláros tőkeberuházás keretén belül épít új üzemet Arizonában a TSMC

A TSMC háza táján eléggé komoly tempóban zajlanak a fejlesztések, ennek köszönhetően a nagy tajvani félvezető-bérgyártó rengeteg megrendelőt tud kiszolgálni a legmodernebb csíkszélességek használata mellett. Az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború a korlátozások miatt bizonyos ügyfelek számára elérhetetlenné tette a TSMC szolgálatait, gondoljunk csak a Huaweire, ám a felszabadult kapacitásra természetesen már talált érdeklődőket a vállalat.

Galéria megnyitásaNéhány hónapja szó esett arról, hogy a tajvani vállalat a későbbiekben az Amerikai Egyesült Államok területén is építhet új üzemet, vagy üzemeket, ám első körben ezt a pletykát cáfolták, majd később kiderült, igazából volt alapja a pletykának, ugyanis tényleg benne van a pakliban egy új amerikai üzem építése. Az akkori tervek alapján Arizona területén húzhatják fel az új üzemet, amelynek építése már 2021 folyamán megindulhat, a beruházás pedig 2024 folyamán fejeződhet be.

Az új üzem a friss információk alapján 3,5 milliárd dolláros tőkeberuházást igényel, erre már rá is bólintott a vezetés, azaz teljesen biztos, hogy megépül az üzemegység. A tervek szerint havi szinten mintegy 20 000 szilícium ostyát készíthetnek el az új gyárban, a fő prioritást ennek keretén belül az 5 nm-es csíkszélesség élvezheti. Arizona területén egyébként az Intel is rendelkezik félvezető-gyárral, ami azt is jelenti, hogy a térségben elég jól kiépült a beszállítói lánc, ami a TSMC számára is pozitívum lehet a későbbiekben.

 TSMC várhatóan 1600 munkavállalót foglalkoztat majd az új gyárban, ami a legfejlettebb Tajvanon kívüli TSMC üzemnek minősülhet, amikor készen lesz. A beruházás lényegében azért fontos, mert a TSMC ezzel a gyárral hatékonyabban kiszolgálhatja az amerikai megrendelőket, beleértve a hadiipari cégeket is, akiknél alapvető elvárás, hogy az adott üzem a lehető legbiztonságosabb legyen, ez ugyanis nemzetbiztonság tekintetében is fontos kritérium.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap