12 sebezhetőséget javított az Nvidia

Ezek közül négy magas, nyolc pedig közepes besorolást ért el veszélyesség tekintetében, így mindenképpen érdemes telepíteni a frissítéseket, legalábbis azokat, amik már elérhetőek.

12 sebezhetőséget javított az Nvidia

Az Nvidia több sebezhetőséget is javított, amelyek egy része a GPU Driverekben, egy másik részük pedig a GeForce Experience alkalmazásban lapult. Jó hír, hogy egyik sebezhetőséget sem lehet távolról kiaknázni, viszont így is érdemes vigyázni velük, hiszen e-mail csatolmányként és letöltésként egyaránt belebotolhatunk olyan fájlokba, amely ezekre a biztonsági résekre utaznak, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Galéria megnyitásaA CVSS V3 besorolás alapján a 12 sérülékenység 5.1 és 7.8 pont között helyezkedik el, azaz veszélyes, illetve közepesen veszélyes biztonsági résekről van szó. Közülük egészen pontosan négy esik a veszélyes kategóriába, a maradék viszont „csak” közepes kockázatot jelent. Azok, amelyek kifejezetten veszélyesek, a driver kernel kernel-mód rétegében lapulnak, segítségükkel pedig magasabb jogosultsági szintet szerezhet a támadó, valamint szolgáltatásmegtagadáson alapuló támadásokat is indíthat.

A sebezhetőségek veszélyességét az Nvidia talán egy picit alulértékeli, ám arra a gyártó is felhívja a figyelmet, hogy a biztonság érdekében érdemes frissíteni a GeForce, a Quadro, az NVS, illetve a Tesla sorozathoz tartozó windowsos eszközillesztő-szoftvereket. Ezzel együtt a GeForce Experience alkalmazás frissítését is érdemes elvégezni. Egyes driverek esetében viszont csak 10 nap múlva, november 18-án érkezik meg a javított verzió, így érdemes lesz figyelni a bejelentéseket. GeForce fronton a nemrégiben megjelent 441.12-es driver már tartalmazza a szükséges javításokat, a többi generációhoz azonban majd csak később érkezik javítás, ahogy arra ez a bejegyzés utal. Ugyanezen a linken a sebezhetőségek által érintett szoftver kiadások verziószámai is megtalálhatóak.

A vGPU szoftver esetében a Windows mellett a Citrix Hypervisor, aVMware vSphere, aRed Hat Enterprise Linux KVM és a Nutanix AHV egyaránt érintett, ezekhez szintén csak november 18-án érkezik javítás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap