Shop menü

ZÁPOROZNAK AZ ÚJÍTÁSOK A TELEGRAMON

Matricák, születésnapi köszöntések, helymegosztás, kontrollálható reakciók a történeteken, és megannyi újítás vonul most fel a platformon.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Záporoznak az újítások a Telegramon

A Telegram mindenképpen az üzenetküldő szolgáltatások szegmensének egyik legkülönlegesebb szereplője, nemcsak a szolgáltatás működésének egyedisége, vagy a kiemelkedő biztonság okán, hanem azért is, mert példátlan fejlesztési tempót diktál, és havi rendszerességgel ontja magából az újításokat. Összeszámolni is nehéz, hogy az elmúlt napokban fokozatosan mennyi kisebb-nagyobb fejlesztés jelent meg a platformon.

Nemrégiben a Telegram fejlesztői létrehoztak egy sor olyan eszközt, amikkel a matricákat lehet még tovább sokszínűsíteni. Egyszerűen lehet majd matricákat létrehozni, az igazán kreatív emberek pedig egy komplett matricacsomagot is előállíthatnak majd. Ezek bármit ábrázolhatnak, az ember a saját házi kedvenceivel is összehozhat egy teljes kollekciót.

Fotókból egyszerűen használható képszerkesztő eszközökkel lehet majd alkotni új, személyes matricákat, amiket agyon lehet díszíteni mindenféle hangulatjellel, vagy akár még animációkkal is. Az új matricákat fel lehet majd venni egy kötegbe, így a felhasználók egy sor különböző helyzethez jól felhasználható grafikát hozhatnak majd létre az igényeik szerint.

Galéria megnyitása

A Telegram is elhintette a mesterséges intelligenciát – mintha csak muszáj volna. A matricacsomagok létrehozása során a rendszer elvileg MI-t használva ismeri fel a matricák tartalmát, és képes lesz a szettekbe beilleszkedő grafikákat felkínálni, hogy a formálódócsomag még több lehetőséggel szolgálhasson. A létrehozott matricákat, matricacsomagokat mások átvehetik majd a platformon, ha megtetszik nekik. A megosztásra többféle eszközt is biztosítani fog a szolgáltatás.

A közösségi élet szempontjából fontos újítás, hogy a Telegram rámegy a születésnapi köszöntésekre. A felhasználók a továbbiakban a születésnaposokat tudják majd ünnepelni virtuális meglepetésekkel, vehetnek az ismerőseiknek Telegram Premium előfizetést. A csatornákon felül ki lesz emelve, ha valakinek éppen születésnapja van, így a rendszeresen aktív felhasználók mindenkit időben köszönhetnek a szolgáltatáson keresztül. Akik Telegram Premiumot ajándékoznak, azok a szolgáltatástól Boostokat kapnak.

Galéria megnyitása

A csatornákon folyamatosan tobzódnak a fejlesztések. A szolgáltatás minden hónapban bevezet a csatornákkal kapcsolatos újításokat, most sincs ez másként. Például az új csatornák megismerésének támogatására teret nyer a csatornaajánló. A gyűjthető felhasználói nevekről már több információt lehet majd szerezni a profiloldalakról. Ez egy korábban bevezetett, a TON blokklánchoz kapcsolódó fejlesztés. Látszik majd, hogy mikor vették az adott nevet, mennyi tokent adtak érte, és melyik felületen szerezték be.

Galéria megnyitása

A Telegram a beállításokban bevezeti az új „My Profile” opciót, ami lehetőséget nyújt majd arra, hogy az emberek úgy tekintsék meg a saját profiljukat, ahogy azt mások láthatják. Ezen felül újítás az is, hogy 3 felvett történetet lehet majd kitűzni a profiloldalon. Ha valakinek van egy saját csatornája, akkor azt felveheti már a felhasználói profiljába is, ezáltal még több embert érhet el, más közegekből.

Galéria megnyitása

Az élő helymegosztás bevezetésre kerül akár a csoportokon belül is. Egésze csoportokkal tudja a továbbiakban megosztani a felhasználó, hogy éppen merre jár. Ez hasznos lehet akkor, ha a csoportok tagjai éppen találkozni akarnak. A megosztásnál mindig be lehet majd azt állítani, hogy meddig legyen a helyadat elérhető mások számára, 15 perctől a kikapcsolásig lehet ezt szabályozni.

Galéria megnyitása

A csoportok adminisztrátorai is kapnak új eszközöket, ezeknek köszönhetően egyszerűbben lehet majd rendet tartani a nagyra nőtt közösségeken belül. Több moderációs eszközt is be lehet majd vetni egy lépésben. A problémás felhasználók lehetőségeit egyenként szabályozhatják majd az adminok, nem kell mindenkit azonnal kitiltani, és új spamszűrő opciók is lesznek a 200 főnél nagyobb csoportokban.

Galéria megnyitása

Új funkció lesz az is, hogy a megosztott sztoriknál már lehetőség lesz azt szabályozni, hogy ki küldhet azokra reakciókat. És még néhány apró változásra kell számítani ezeken felül. A továbbított üzeneteknél eddig csak az eredeti küldő neve jelent meg, innentől már a profilkép is látható majd.

Galéria megnyitása

A szavazásokat animált hangulatjelekkel dobhatják fel az emberek, a csatornákon lehet majd pillanatok alatt korlátozni az adható reakciók számát. A történeteket anonim formában is meg lehet majd tekinteni, a topikok között lehet egy mozdulattal váltani, a személyi számítógépes felületen pedig a linkek kapnak egy instant nézetet.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére