King Arthur: Knight’s Tale - bemutatkozott a magyar NeoCore következő játéka

Körökre osztott taktikai szerepjátékra készülhetünk.

King Arthur: Knight’s Tale - bemutatkozott a magyar NeoCore következő játéka

A The Incredible Adventures of Van Helsing és a Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr kapcsán most már tényleg világszerte ismertté vált magyar NeoCore Games bejelentette régóta rebesgetett új játékát. Az anyag a King Arthur: Knight’s Tale névre hallgat, és alapvetően egy körökre osztott rendszerű, taktikai szerepjátékra számíthatunk.

A bejelentés szerint a készítők igyekeznek ötvözni a hagyományos, karakterközpontú szerepjátékok elemeit a körökre osztott taktikai játékokkal, mindezt pedig egy sötétebb fantasy körítéssel, ami a sokak által ismert brit legendákon alapul.

A harcok során egy kisebb csapatnyi hőst irányítunk majd, akiket összesen 30 közül választhatunk ki, akik pedig összesen 5 karakterosztályból kerülhetnek ki, különböző képességek és tárgyak kombinációjával.

Úgy tűnik, hogy a játék fontos része lesz a lovagjaink menedzselése. Az egy dolog, hogy összegyűjthetjük a magunk kis kerek asztala köré a lovagjainkat, akikkel aztán különböző felállásokban küldetésekre indulhatunk, de egyrészt ha meghalnak, akkor az végleges, nem támadnak fel, ha pedig különböző sérüléseket szenvednek, akkor egy ideig nem indulhatnak újra harcba, és gondoskodnunk kell a gyógyulásukról. 

Persze a játék során a lovagok egyre erősebbek lesznek, és a NeoCore azt ígéri, hogy a hagyományos szerepjátékokhoz hasonló mély, részletes fejlődési rendszeren, egyedi skillfákkal határozhatjuk majd meg az előmenetelüket. Ehhez pedig természetesen egy kidolgozott loot-rendszer is társul, a tárgyakkal pedig tovább variálhatjuk a taktikáinkat.

Galéria megnyitása

A térképen látható lesz egész Avalon, ahonnan kiválaszthatjuk a küldetéseinket és felfedezhetünk, miközben menedzselnünk kell Camelotot is: feladatunk a vár bővítése új épületekkel, amik aztán különböző fejlesztésekre adnak lehetőséget, illetve különböző módokon segítenek a sérült lovagjaink gyógyításában és menedzselésében.

Ezen kívül várható, hogy a történet során komoly döntéseket kell majd meghoznunk, és bekerül egyfajta moralitási rendszer is, ami a döntéseinknek megfelelően alakul. A kampány végén pedig mindenféle endgame tartalmakkal is készül a NeoCore, erős bossokkal, randomizált küldetésekkel és további karakterfejlesztési lehetőségekkel.

Galéria megnyitása

A technikai háttérről annyit tudtunk meg a bejelentés során, hogy a játék engine-je DirectX 12-t használ, támogatja a fizikai alapú renderelést, a környezeteket fotószkennelés útján alakították ki, és kiváló minőségű motion capture animációkra számíthatunk.

A NeoCore indított egy Kickstarter-kampányt is, ahol 150 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni a projekt befejezésére. A tervezett megjelenés 2021 első negyedéve PC-n (Steam), majd később jöhet a PS5- és Xbox-verzió, mindez a tervezett 39,99 dolláros áron.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap