Shop menü

XIAOMI: ITT A REDMI ÚJ FILLÉRES OKOSTELEFONJA

A Redmi A1 utódja lényegesen erősebb lesz, de más fejlesztést nem igazán kell várni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Xiaomi: Itt a Redmi új filléres okostelefonja

Manapság már nagyon kevés igazán olcsó okostelefon van, de a Redmi A1 még ilyen, és most befutott a Redmi A2, vele együtt pedig az A2+ modell is. Ez a kettő lényegében teljesen ugyanazt nyújtja, az egyetlen eltérés a készülékek között az, hogy a pluszosított modellváltozatnak van a hátoldalán egy ujjlenyomat-olvasó, amiről a társánál le kell mondani.

A Redmi A sorozat az belépő szint a Xiaomi palettáján, de ennek ellenére a mérettel nem spórol a gyártó, 6,52 hüvelykes panel feszül a készülék frontján. IPS technológiás képernyőről van szó ezen a ponton, ami 1600 x 720 pixeles felbontást használ, de valószínűleg az enyhe pixeles látvány egy érdeklődőt sem fog meglepni abban az ársávban, ahová a Redmi A2 készült.

Galéria megnyitása

A mobiltelefon annyit nem fejlődött, hogy ne a fapados Android futna rajta. Az újdonság az Android 12 (Go edition) operációs rendszert futtatja. A MIUI erre is rá lett húzva, már amennyire lehetett. Inkább úgy fogalmaznánk, hogy van néhány extra, ami a MIUI-ból ismerős lehet a felhasználók számára, de itt nincs teljesen átszabva a grafikus felület.

Galéria megnyitása

A kamerákat tekintve sokat nem kell várni a terméktől, hiába van a hátán két optika is. Az előlapi képalkotó 5 megapixeles, a hátán pedig van egy 8 MPixeles megoldás, valamint egy mélységérzékelő, ami még a VGA szintet sem éri el. Videózni 1080p minőségben tud az okostelefon, 30 FPS mellett, támogatja a HDR-t, és van mellette LED-es segédfény, ha rossz fényviszonyok mellett kellene valamit lencsevégre kapni.

Galéria megnyitása

A korábban használt négymagos Helio A22-t végre elengedte a Xiaomi, és a Helio G36 bukkant itt fel, ami már nyolcmagos felépítéssel rendelkezik, és a processzor mellett a grafikus teljesítményét tekintve is hatalmas fejlődésről fog gondoskodni. A rendszermemória azonban továbbra is 2 vagy 3 GB lehet, szóval ezen a téren eléggé korlátozott a Redmi A2, és a tárhely is maximum 32 gigás kapacitással szolgálhat, de ezen a ponton legalább van bővítési lehetőség.

Galéria megnyitása

Itt nem kell 5G-t keresni, a 4G LTE modemet is meg kell becsülni ezen a szinten, és arról nem is esett szó, hogy mi a helyzet a VoLTE kiterjesztéssel. A kapcsolati képességek listáján itt olyan dolgok szerepelnek, mint a 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, a Bluetooth 5 modul és az A-GPS vevő, melynek kapcsán pozitívum, hogy adott a Galileo támogatás. Extraként az FM rádió megléte említhető, és még azt hozzá kell tenni, hogy Dual-SIM-es az okostelefon.

Galéria megnyitása

Kék, zöld és fekete színekben lesz elérhető a Redmi A2. Ahogy azt fentebb említettük, jön itt a Redmi A2+ is, ahol már lesz a hátlapon egy ujjlenyomat-olvasó. Kapott a szerkezet 3,5 milliméteres Jack csatlakozót, így a vezetékes, olcsó fül- és fejhallgatók gond nélkül használhatóak lesznek a mobillal.

Galéria megnyitása

Az üzemidővel nem lesz gond, egy 5000 milliamperórás kapacitású telep került a Redmi A2 hátlapja alá, így két napig gond nélkül el fog menni, de a szerény hardver és szoftver mellett az sem lenne meglepő, ha 3 napig is bírná normál használatban. Ami nagyon szomorú, hogy itt még mindig Micro-USB csatlakozó található a kereten, ezen keresztül 10 wattos teljesítménnyel lehet majd tölteni a készüléket, persze a lassú töltés és az idejétmúlt „konnektor” nem függ össze.

Galéria megnyitása

A Redmi A2 egyelőre nem lett beárazva, de a Redmi A1 nagyon olcsón elérhető még a jelenlegi gazdasági viszonyok mellett is, az újdonság előre láthatólag bőven 50 ezer forint alatt marad majd. De egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor lesz elérhető a készülék Európában és azon belül hazánkban, de jönni fog, az biztos.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére