Windows 7 támogatást hozott a BIOStar az Intel B365-ös lapkakészletéhez

A végleg nyugdíjazott Windows 7 újabb esélyt kap a túlélésre – a rajongók nagy-nagy örömére.

Windows 7 támogatást hozott a BIOStar az Intel B365-ös lapkakészletéhez

A BIOStar szakemberei egy meglehetősen érdekes lépésre szánták el magukat: Windows 7 támogatással látták el két Intel B365-ös lapkakészlet köré épülő alaplapjukat, így a legmodernebb Intel processzorokkal is könnyedén használható lesz a szóban forgó operációs rendszer. A Windows 7 egyébként 2020. január 14-én érte el a kiterjesztett terméktámogatás végét, így már biztonsági frissítések sem készülnek hozzá, legalábbis az átlagfelhasználók számára. Az üzleti felhasználók ugyanakkor fizetős szolgáltatás keretén belül további maximum 3 évig élvezhetik a kiterjesztett terméktámogatást, hála az ESU programnak.

A Windows 7-hez hivatalosan sem az Intel, sem pedig az AMD nem kínál támogatást a modern platformjai esetében, ám így sem lehetetlen működésre bírni ezeket a platformokat a kissé öregecske szoftver mellett. Kihívást jelent, hogy a Windows 7 nem rendelkezik sem UEFI loaderrel, sem xHCI USB 3.0-s driverrel, sem pedig NVMe driverrel, ám ezek a hiányosságok némi felkészültség mellett leküzdhetőek. A BIOStar azonban megkönnyítette a felhasználók dolgát, ugyanis olyan eszközt hoztak létre, ami automatikusan hozzáad a Windows 7 SP1 telepítőhöz minden szükséges összetevőt ahhoz, hogy az Intel B365-ös lapkakészletével kompatibilis lehessen a Windows 7, így már csak telepíteni kell a rendszert.

Galéria megnyitása BIOStar Racing B365GTA Jelenleg csak a BIOStar kínál olyan gyártói módszert, amivel könnyedén telepíthetővé válik a Windows 7 az új hardvert alkalmazó platformra, a szükséges lépéseket pedig egyértelmű leírásban tálalják, így a művelet végrehajtása rendkívül egyszerű. A támogatás egyébként a játékosokat célzó BIOStar Racing B365GTA, illetve az átlagfelhasználók számára készített BIOStar B365MHC alaplaphoz jár jelenleg.

A szükséges támogatás „megteremtése” egyébként nem volt egy túl nehéz feladat, hiszen a B365-ös lapkakészlet nagyon hasonlít az Intel 200-as sorozatú lapkakészleteire, közülük is a H270-es megoldásra, amellyel sok-sok közös tulajdonsága van. Éppen ezért sokkal egyszerűbb erre a lapkakészletre Windows 7 támogatást „varázsolni”, mint egy ténylegesen 300-as sorozatú, azaz Cannon Point lapkakészlet köré épülő megoldásra, ugyanis azoknál már az USB 3.1 Gen2 vezérlők, illetve a CNVi WiFi támogatást is bele kéne integrálni a telepítőbe, ami több erőfeszítést igényelne.

A Windows 7 támogatásnak valószínűleg sokan fognak örülni azok közül, akik továbbra is ragaszkodnak a régi jól bevált operációs rendszerhez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap