Vivo: Kamerát minden sarokba!

Vivo: Kamerát minden sarokba!

A Vivo az elmúlt években több érdekes megoldással is előrukkolt, és nagyon innovatív elképzelései szoktak lenni. Ezúttal például a vállalat arra vonatkozó szabadalmakat nyújtott be, hogy miként lehetne négy szenzort elhelyezni az okostelefonok frontján, miközben azt faltól-falig kijelző fedi le.

A kameralyuk alkalmazása nem szokatlan már, több okostelefonnál is van ilyen megoldás, lassan árkategóriától függetlenül. Viszont arra még eddig nem volt példa, hogy egyszerre négy lyuk is legyen a panelben, az pedig, hogy minden sarokban legyen egy-egy szenzor, végképp nem merült fel senkiben. Egészen mostanáig.

Három különböző dizájn vázlatait nyújtotta be a Vivo a CNIPA (Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdoni Hivatal) számára azzal a céllal, hogy levédesse ezeket. Ebből arra következtethetünk, hogy a Vivo fontolgatja annak a lehetőségét, hogy négy különálló kamerát alkalmazzon az eszközök képernyőjén, és a kézenfekvő opciókat be is nyújtotta levédetésre az illetékes hivatalhoz a hazájában.

A Vivo három különböző kialakítást is papírra vetett a négylyukas panelre vonatkozóan. Az első esetben a jobb és a bal felső sarokban is kettő teljesen különálló hely lenne kialakítva, és ezeket a lyukakat teljesen körülölelné a panel. A második dizájnnál ugyanúgy kettő-kettő kamera van együtt a felső kettő sarokban, de ezek már egy összenyitott kivágásban kapnának helyet. (Ezt a legegyszerűbb megoldani.) A harmadik tervnél pedig mindenhova szét vannak szórva a kamerák, a kijelző mind a négy sarkába egy érzékelő jutott. Minden kétséget kizáróan ez nyújtja a leginkább szokatlan látványt.

Galéria megnyitása

Az ilyen szabadalmi vázlatokból persze még nem lehet azt rögtön kijelenteni, hogy a Vivo már a közeljövőben bemutat ilyen készüléket. De az biztos, hogy a Vivo több szabadalmát is megvalósította, és az is biztos, hogy a cégtől egyáltalán nem állnak távol a radikális dizájnok. Szóval kíváncsian várjuk, hogy lesz-e ezekhez hasonló kialakítású kész termék a kínálatban belátható időn belül.

Zárásul még egy érdekesség a mostani témához közvetve kapcsolódóan: az igazán fanatikus olvasóink talán tisztában vannak azzal, hogy volt már olyan készülék, aminek mind a négy sarkában volt egy szenzor. Sok évvel ezelőtt az Amazon Fire Phone esetében hasonló volt a négy érzékelő elhelyezése, mint a Vivo egyik szabadalmaztatott kialakításánál, csak akkor még nem volt az egész előlapot kitöltő kijelző. És a Fire Phone a térhatású kép megfelelő előállításához használta a négy érzékelőt.

Galéria megnyitása
Amazon Fire Phone

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap