Visszatért a Microsoft közönségkedvenc egere

-

Visszatért a Microsoft közönségkedvenc egere

A Microsoft IntelliMouse sorozatát nagyon sokan szerették az 1990-es évek végén, illetve a 2000-es évek elején, ugyanis ezek az egerek kényelmesek, pontosak és gyorsak voltak, ami nem csak játékra, de professzionális szintű felhasználásra is alkalmassá tette őket. Első képviselőjük 1996 folyamán mutatkozott be az 1993-as Microsoft Mouse 2.0 utódjaként.

Galéria megnyitása
Intellimouse Explorer 3.0

A közkedvelt egerek utolsó tagja, az IntelliMouse Explorer 3.0 még 2003 folyamán jelent meg. Ez az egér aszimmetrikus dizájnt és kényelmes fogású oldalsó betéteket kapott, hátulján pedig átlátszó plexin keresztül szűrődött ki a piros LED alapú világítás fénye. Ez az egér azért is különleges volt, mert elsőként alkalmazott optikai szenzort a széles körben elérhető rágcsálók között, így a korábbi megoldásoknál sokkal pontosabban és gyorsabban reagált a mozgásokra, ami többféle felhasználási módnak is kedvezett. Fő egérgombjai alatt Omron gyártmányú mikrokapcsolók lapultak.

Most, 15 évvel később leporolta az IntelliMouse nevet a Microsoft, így elkészülhetett a Classic IntelliMouse, ami legendás elődjének próbál méltó utódja lenni. Az eredeti változat formavilágát tapasztalt egér-tervezők alkották meg, méghozzá kézzel készített minták alapján – a Classic IntelliMouse esetében is ennél a formavilágnál maradtak, hiszen ez jól bevált. Az aszimmetrikus formavilág tehát megmaradt, csak úgy, ahogy a kényelmes oldalsó ujjtámaszok is, igaz, a dizájn már a mai ízléshez igazodik. A forma helyett inkább a műszaki tartalom fejlesztése kapta a nagyobb hangsúlyt, hiszen 15 év alatt történt egy s más a piacon.

Galéria megnyitása

A fő egérgombok alatt megtartották az Omron gyártmányú kapcsolókat, a görgő alá és az oldalsó gombokhoz azonban Kailh kapcsolókat használtak. A három extra gomb működése természetesen testreszabható. A korábbi optikai szenzor helyét egy Microsoft BlueTrack szenzor vette át, ami üvegfelületen is precízen működik. A 3200 DPI-s maximális érzékenységgel büszkélkedő szenzor felbontása szükség szerint módosítható, mintavételezési rátája 1000 Hz.

A 100 grammos újdonság 132 milliméter hosszú, 69 milliméter széles és 43 milliméter magas, az adott rendszerhez pedig USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik, ami az első tesztek szerint nem túl rugalmas. Az új egér már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára nagyjából 11 000 forint. Érdekesség, hogy a friss egér kereskedelmi forgalomban már hónapok óta megjelent, de hivatalos bejelentésre nem igazán került sor egészen keddig, amikor egy blogposzt keretén belül bemutatásra került az újdonság.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward