Visszatérhet minden idők egyik legjobb verekedős játéka, a Marvel vs. Capcom 2

Úgy tudni, a Disney és a Capcom már tárgyal arról, hogy felújítás készülhessen a játékból.

Visszatérhet minden idők egyik legjobb verekedős játéka, a Marvel vs. Capcom 2

A Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes eredetileg 2000-ben jelent meg a japán termekben, majd elkészült Dreamcastra, PS2-re, PS3-ra, Xboxra, Xbox 360-ra és még iOS-re is a következő tizenkét évben. A játék hatalmas sikert aratott a 2v2-es és 3v3-as tag team módjainak, kifinomult irányításának köszönhetően, ráadásul emellé varázslatos grafikát tudott felmutatni a szuperül animált 2D-s sprite-okból készült karaktereivel és a 3D-s háttereivel.

A Marvel vs. Capcom 2-t sokan a világ legjobb verekedős játékai között tartják számon, és az EVO-bajnokságok rendszeres résztvevője volt.

A játékon azonban 2013-ban levették a digitális áruházakból, és ugyan készültek még folytatások, azok valahogy sosem tudták megütni a második rész szintjét, és a hírek szerint a Marvel vs. Capcom: Infinite elhúzódó és problémás fejlesztése miatt megromlott a kapcsolat a Disney és a Capcom között. Azonban most egy népszerű youtuber, egy bizonyos Maximilian Dood elindította a #FREEMVC2 kampányt a közösségi médiában, amit hamar felkapott a nép.

Erre pedig felfigyelt a Digital Eclipse nevű stúdió vezetője, Mike Mika is, a stúdió ugyanis korábban többször dolgozott együtt a Disney-vel és a Capcommal régebbi játékok felújításán. Mika pedig nagyon támogatná, hogy felújított változat készülhessen a Marvel vs. Capcom 2-ből, ami megjelenhetne az újabb konzolokra és PC-re is, majd arról is beszélt, hogy szerinte mi a helyzet jelenleg, és ezt hogyan lehetne megvalósítani.

Mika úgy tudja, hogy a közösségi médiában indult kampány felkeltette a Disney és a Capcom érdeklődését is, és hogy elindult egyfajta kommunikáció a két cég között, ami jó jel. Ráadásul az úriember szerint attól sem kell tartani, hogy rossz lenne a viszony a két vállalat közöt a Marvel vs. Capcom: Infinite miatt, ugyanis egyrészt azóta valószínűleg már egészen más emberek döntéshozói pozícióban, de ha mégsem, akkor az ilyen jellegű torzsalkodást amúgy is elég hamar félre tudják dobni a cégek.

A második problémát az jelenti, hogy az elmúlt időszakban a Disney és a Marvel sokkal inkább védi a saját karaktereit, és alapvetően mindent nagyon részletesen szeretne szabályozni, ami a saját szellemi termékeivel kapcsolatos. Éppen ezért bármilyen folyamatnak azzal kell kezdődnie, hogy a két cég ügyvédei alaposan és hosszan kitárgyalnak mindent, ami csak szóba kerülhet egy esetleges felújított változat elkészítése során.

Végül pedig ott van a pénz kérdése, ami Mika szerint akár annyi is lehet, mintha egy teljesen új játékot készítenének.

Végső soron tehát valószínűleg az egyéb problémákat meg tudja oldani a cég, azonban ki kell találniuk, hogy a jelenlegi helyzetben üzletileg megérheti-e feltámasztani egy több mint húsz éves játékot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap