Visszatérhet a Touch ID az iPhone-okra, de várni kell rá

Egyre több jel utal arra, hogy az Apple visszahozza az ujjlenyomat-azonosítót, de a vártnál később kerülhet erre sor.

Visszatérhet a Touch ID az iPhone-okra, de várni kell rá

Ming-Chi Kuo, a híres-hírhedt elemző, aki meglehetősen sokszor áll elő hiteles információkkal az Apple okostelefonjait illetően, ezúttal arról számolt be, hogy mikor kerülhet vissza a Touch ID az iPhone-ok kelléktárába. Az ugyanis szerinte már nem kérdés, hogy ez vissza fog kerülni idővel.

Az Apple az iPhone X esetében tüntette el először az ujjlenyomat-olvasót magában foglaló nyomógombot az okostelefonjáról, és ezzel együtt a biometrikus szenzornak is mennie kellett, a helyét a Face ID vette át. Mióta megjelent az ujjlenyomat-olvasó nélküli iPhone, azóta szinte minden generáció kapcsán felmerül pletyka szintjén, hogy lesz benne ilyen egység, és a kijelző mögé épített szenzorral fog működni. Az utóbbi időben arról is többször lehetett hallani, hogy a 2020-as iPhone-ok már a Touch ID-val a megjelenítőjükben fognak bevetésre kerülni, de Ming-Chi Kuo úgy véli, hogy további egy év kell ennek.

Galéria megnyitása

Az elemző szerint 2021-ban jöhet majd el a Touch ID ideje újra, addig kizárólag a Face ID-t fogja magában használni az Apple biometrikus azonosításra. Kuo információi szerint a cupertinói alakulat szeretné kivárni, hogy kiforrottabb legyen ez a technológia, és a lehető legmagasabb színvonalon akarja visszahozni a Touch ID-t.

„A technológiát illetően azt jósoljuk, hogy a FOD négy kritikus műszaki jellemzője jelentősen javul a következő 12-18 hónapban, ideértve a modul vastagságát, az érzékelési terület méretét, az energiafogyasztást és a kihozatalát. Ezért úgy gondoljuk, hogy az Apple létre fogja hozni az új iPhone-t Face ID-vel és FOD-vel egyaránt felszerelve, hogy a multi-biometrikus azonosítás révén javítsa a biztonságot és a kényelmet.” – jelentette ki Ming-Chi Kuo.

A szakember úgy véli, hogy a Qualcomm által is fejlesztett ultrahangos ujjlenyomat-olvasónak fog bizalmat szavazni az Apple, ennek ugyanis több erénye is akad az optikai megoldásokkal szemben. Sokkal hatékonyabban tud üzemelni egészen nehéz körülmények között is, például a szennyeződések kisebb eséllyel hiúsítják meg a beléptetést. Pontosabb képet tud alkotni az ujjbegy felületéről, ami nagyobb biztonságot jelent. Továbbá az is az erényeként említhető, hogy vastagabb felületen képes „átlátni”, így lényegesen egyszerűbb az elhelyezése. Ráadásul a működéséhez nem szükséges fényt biztosítani, így akár mindig érzékelésre készen állhat.

Galéria megnyitása

Az Apple előszeretettel alkalmaz saját fejlesztésű komponenseket, amiket az egyedi igényei szerint tud alakítani, így van némi esély arra, hogy saját ujjlenyomat-olvasót készít a jövőben újra bevetésre kerülő Touch ID mellé. Viszont tekintve, hogy több éves együttműködési megállapodást írt alá korábban a Qualcommal, az sem lenne teljesen meglepő, ha tőle vásárolná meg a következő generációs ultrahangos szenzorok valamelyikét.

Ming-Chi Kuo korábban a 2020-ban érkező okostelefonokról azt mondta, hogy akár mindegyik modellből is készülhet majd 5G támogatással szolgáló változat, és kettő okostelefon fel lesz szerelve extra 3D ToF érzékelővel is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap