Shop menü

VISSZATÁNCOL A METAVERZUMOS TERVEITŐL A TINDER

A cég vezetése most éppen nem hisz abban, hogy a virtuális valóság a jövőben remek felhasználási teret jelent majd a szerelmek megalapozásának.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Visszatáncol a metaverzumos terveitől a Tinder

A Tinder már többször is elkezdett a virtuális valósághoz közeledni, legutóbb már egyenesen a metaverzum meghódításáról lehetett hallani, de most már ismételten arról beszélnek, hogy nincs erre szükség. A Match Group a jelek szerint nem igazán tud biztos ellást foglalni az ügyben, és úgy hajlik, ahogy a széljárás változik.

Jelenleg a metaverzum nem annyira vonzó, ahogy kriptovaluta befektetések és az NFT-k iránti érdeklődés csökkent, úgy a metaverzum projektek is elkezdtek a háttérbe szorulni. A Tinder korábban ambiciózusnak tűnt abban, hogy a virtuális valóságot ötvözze a társkereső szolgáltatásával, a legfrissebb eredmények viszont már azt mutatják, hogy nem biztos, hogy eljött már ennek az ideje. Inkább másra csoportosít át pénzt a Match. Ebben az is közrejátszik, hogy a várakozásoktól elmaradt a cég második negyedéves eredménye, szóval szorosabbra kellett húzni az övet egy kicsivel.

Arról nincs szó, hogy teljesen felszámolják a metaverzumos fejlesztéseket, egyelőre csak úgy fogalmaznak az illetékesek, hogy vissza kell skálázni a terveket. Ezzel együtt pedig lemondott arról, hogy saját fizetőeszközt vezessen be. A Tinder Coin arra szolgált volna, hogy az emberek a platform keretei között ezzel tudtak volna vásárolni, extra lehetőségekre szert tenni. Az új tervek mellett személyi változás is történt.

Renate Nyborg, a Tinder első női vezérigazgatója volt, lemond a pozíciójáról. A szakember nagy figyelmet szentelt a metaverzumnak, és teljes mellszélességgel képviselte azt az álláspontot, hogy ez lesz a jövő. A lemondásának valószínűleg jelentős köze van ahhoz, hogy megváltozott a széljárás. Nyborg korábban már Tinderverse-ről beszélt, és az ő vezetése alatt vásárolta fel a cég a Hyperconnectet. Ez a startup egyebek mellett a videózásra, a mesterséges intelligenciára és a kiterjesztett valóságra helyezte a figyelmét.

Galéria megnyitása

Az 1,725 milliárd dolláros értékű felvásárlás összegét a Tinder 50 százalékban készpénzben teremtette elő, a számla másik felét pedig részvényekben egyenlítette ki. Akkor arról beszélt a cég, hogy szeretnék felpörgetni a Hyperconnect növekedését, és Nyborg elképzelése szerint létrejött volna egy virtuális világ avatárokkal, a társkeresők számára. Itt a szingli emberek kedvükre ismerkedhettek volna, és az egész rendszer sokkal interaktívabbá, személyesebbé vált volna.

A Match Group vezérigazgatója, Bernard Kim arról beszélt, hogy a Hyperconnect csapatának a munkáját át kellett szervezni. „Tekintettel a metaverzum végső körvonalaival kapcsolatos bizonytalanságra, valamint arra, hogy nem lehet tudni, mi lesz a jó irány, és arra is, hogy a jelenlegi körülmények eleve nagy megpróbáltatást jelentenek, arra utasítottam a Hyperconnect csapatot, hogy közeledjenek a metaverzum felé, de jelenleg ne fektessenek sok energiát ebbe.” – olvasható a cégvezető közleményében.

Galéria megnyitása

A Tinder Coin sem fog megjelenni, legalábbis egyelőre. Ezt tesztelte a vállalat, de a vizsgálatok nem hoztak jó eredményt. Elvileg a szolgáltatás saját fizetőeszköze alkalmas lett volna arra, hogy akár a prémium funkciókat is megvegyenek vele az emberek. A Coint lehetett volna szerezni egyszerű aktivitás révén, és akár meg is vehették volna a felhasználók. De mivel úgy ítélték meg, hogy ez a mostani formában nem tud érdemben hozzájárulni a bevételhez, jégre került.

A fejlesztők továbbra is vizsgálják majd a lehetőségeket, és egy átdolgozott formában nem kizárt, hogy vissza fog térni a későbbiekben a Tinder Coin, vagy valami ahhoz hasonló megoldás. Így a harmadik negyedévre tervezz rajtból már biztosan nem lesz semmi, de talán így is fog újítással szolgálni.

Galéria megnyitása

A társkeresőnek nagyon rossz szériája van, a COVID-19 alatt sok aktív felhasználót veszített el, és ennek köszönhetően produkált gyenge negyedévet most is. A befektetők pedig sorra szivárognak el, az értékpapírjainak az ára a negyedéves jelentést követően több mint 20%-kal esett, és bár jön vissza, valószínűleg nem fog egyhamar újra felérni a korábbi szinte, a mindenkori csúcs eléréséről pedig most nem is álmodhat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére