Világelsőként kínál televízióin AirPlay 2 támogatást az LG

Az Apple okosotthoni szolgáltatásai révén jobb élmény lehet a televíziózás az Apple eszközök tulajdonosainak.

Világelsőként kínál televízióin AirPlay 2 támogatást az LG

Az Apple már az év elején bejelentette, hogy nyitni fog más gyártók irányába a HomeKit, az Apple TV szolgáltatás és az AiriPlay 2 esetében is. Ezek a technológiák eddig kevesek számára voltak elérhetőek, de a jövőben ez meg fog változni; és az LG az egyike elsőknek, akik lépnek ebben az ügyben. A dél-koreaiak egy frissítéssel eljuttatják az Apple technológiáinak a támogatását több meglévő eszközre is.

Néhány hete lehetett olyan pletykákat hallani, hogy még 2018-as televíziók is lesznek az LG-nél, amiken használható majd egyebek mellett az AirPlay 2, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet. Jelen állás szerint visszamenőleg az LG csak az idei évben piacra dobott, kiemelkedően jó képességű készülékei lesznek támogatva. Ez azt jelenti, hogy a ThinQ technológiával rendelkező eszközök lesznek az érintettek (kivétel az SM8100). A mesterséges intelligenciát felvonultató televíziók értelemszerűen a drágábbak közül kerülnek ki, szóval azok, akik az olcsóbb, szimpla webOS rendszerű modelleket vásárolták, le kell mondjanak erről a lehetőségről.

A vállalat több Nanocellás és OLED technológiás készüléknél, és néhány szimpla Ultra HD modellnél is gondoskodni fog arról, hogy a felhasználók kiélvezhessék a HomeKit, az Apple TV és az AirPlay 2 eljárás erényeit. Az AirPlay 2-vel minden eddiginél egyszerűbben lehet streamelni Apple TV videókat a nappaliban állomásozó televízióra iPhone, iPad vagy Mac eszközökről, melyek szintén támogatják a technológiát. Nemcsak filmek megtekintésekor jöhet ez jól, hanem például a fotók visszanézésekor is, szóval a családnak is egyszerűbben lehet így megmutatni például a nyaraláson megörökített pillanatokat.

Galéria megnyitása

Ugyanennek a kiaknázásával arra is lehetőséget kapnak a felhasználók, hogy bármilyen AirPlay 2 támogatást nyújtó vezeték nélküli hangszórót is csatlakoztathassanak az érintett televízióhoz. Az Apple arra is lehetőséget nyújt, hogy a Music zenéit hallgassák az emberek az AirPlay 2 kapcsolaton keresztül, de akár podcastok is fogyaszthatóak így.

A HomeKit használata azoknak lehet majd igazán érdekes, akik esetleg már rendelkeznek más HomeKit kompatibilis lakáskiegészítővel, ami okosotthon funkciókat kínál, ezek mind egy nagy hálózatba kapcsolódhatnak majd az LG TV-kel. A készülékek egyszerűen felvehetőek majd a Home alkalmazásban, és hangutasításokkal is vezérelhetőek lesznek például az iPhone-okról. Lehet majd így állítani a termékeken a hangerőt, forrást váltani, valamint ki- és bekapcsolni. A ThinQ AI televíziók még akár az automatizálásokba is bevehetőek a HomeKiten keresztül, így összefüggések láncolataként a TV-n is módosulhatnak a beállítások.

„Vezető pozíciónk a televíziós technológiai innovációk terén annak köszönhető, hogy célunk mindig a lehető legjobb házimozi-élmény megteremtése. Az Apple AirPlay 2 és a HomeKit támogatásával demonstráljuk elkötelezettségünket az olyan fogyasztói előnyök biztosítása iránt, amelyek meghaladják a kategóriában a legjobb képminőség biztosítását.” – jelentette ki Brian Kwon, az LG mobil- és szórakoztató elektronikai üzletágainak elnöke.

A jövőben megjelenő televíziók esetében az LG mindig ki fogja emelni, ha az adott modell rendelkezik az Apple ökoszisztémájának a támogatásával. A vállalat arra készülhet, hogy az Apple termékekkel rendelkező vásárlók ennek a fejlesztésnek köszönhetően előszeretettel fogják választani a drágább, ThinQ AI modelleket, hogy a lehető legjobb felhasználó élményben részesülhessenek.

A vállalat hivatalos közleménye szerint a már forgalomban lévő szerkezetek esetében néhány hétbe bele telhet, hogy mindenkihez eljusson a szükséges firmware frissítés. Ez online kapcsolat révén fog megjelenni a készülékeken a világ 140 országában, így Magyarországon is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap